viataverdeviu.ro

luni, 30 iunie 2008

Anti-Blocking System (ABS), obligatoriu din 2009 ..

Parlamentul European a validat propunerea Comisiei Europene in privinta dotarii tuturor autoturismelor, incepand din 2009, cu un sistem de asistare la franare (ABS).

Exemple elocvente de folosire sau nu a ABS-ului le puteti urmari direct de la sursa .. 1001auto.ro

Cum putem avea o campanie de marketing eficienta cu buget mic.

In zilele noastre este tot mai greu sa creezi o campanie de marketing care sa aiba efectul scontat, care sa ajunga la consumatori cat mai usor si cu cat mai putine costuri. Care ar fi cauzele? O principala cauza ar fi faptul ca firmele nu isi eficientizeaza activitatile legate de elaborarea planului de marketing, de cercetarea de birou si de teren, cu alte cuvinte, principala cauza este lipsa personalului calificat in crearea si promovarea unui brand. O alta cauza la fel de importanta ar fi evolutia si totodata inmultirea canalelor de promovare (Televiziuni, radio, presa scrisa etc), ceea ce duce la impartirea preferintelor consumatorilor in topul preferintelor. De exemplu, daca dorim sa lansam o campanie de promovare pentru un anumit produs, in primul rand trebuie sa stabilim publicul caruia ne adresam. Pentru a fi siguri de reusita campaniei, trebuie sa avem in vedere toate canalele de promovare, sa vedem la fiecare profilul cititorului, ascultatorului etc. Pentru a atinge intregul public vizat, e de preferat sa alegem mai multi furnizori atat din presa scrisa, cat si din radio, televiziune etc., ceea ce duce la cresterea costurilor de promovare.

Citind cele scrise mai sus, putem concluziona ca nu putem realiza o campanie de marketing eficienta cu bani putini. Nimic mai fals. Putem avea o companie de marketing eficienta, singura problema este sa stim cum sa o facem. Pentru ca marketingul sa aiba succes, este nevoie sa se respecte anumite reguli, pe baza carora sa se poata construi o imagine a produsului/serviciului pe care dorim sa il promovam. Astfel,

* fiecare marketer trebuie sa gandeasca precum un client sau un potential client, sa se intrebe ce caracteristici ale produsului/serviciului ar trebui sa inbunatateasca, sau ce ar trebui sa aduca in plus pentru a-l face cat mai competitiv;
* fiecare firma trebuie sa desemneze pe cineva din interiorul firmei pentru a discuta cu clientii, pentru a afla ce ii multumeste sau ce ii nemultumeste la produsul/serviciul pe care il folosesc, aceste informatii fiind foarte importante pentru companie, pentru confirmarea suspiciunilor sau testarea presupunerilor in legatura cu piata;
* in cazul in care bugetul de marketing este redus, departamentul intern de marketing ar trebui sa se ocupe de problemele legate de studierea pietei, publicitate, proiectare sau marketing; neapeland la serviciile unei agentii specializate de marketing, firma economiseste astfel bani, dar totusi ramane o singura problema - departamentul intern de marketing sa stie sa faca aceste lucruri cu maxima eficienta si cu costuri reduse;
* o alta regula importanta este usurinta cu care consumatorul percepe mesajul pe care dorim sa il tramsmitem, reclame simple, care nu contin zeci de imagini si caracteristici ale produselor/serviciilor, toate comprimate intr-un sfert de pagina etc.

Acestea sunt principalele puncte pe care un marketer trebuie sa le aiba in vedere atunci cand incepe promovarea unui produs/serviciu. Plecand de la aceste etape, isi poate construi campania de marketing, utilizand toate canalele de transmitere a mesajului, canale mai costisitoare, sau mai putin costisitoare. Dintre metodele mai putin costisitoare amintim marketingul viral, guerilla marketing, marketingul direct, metode prin care mesajul ajunge direct la consumator, sau la potentialul consumator, fara prea mult efort financiar.

Putem avea o campanie de marketing eficienta si cu costuri reduse, totul este sa fie facuta cum trebuie, si sa se respecte anumiti pasi esentiali care trebuie urmati in marketing.

Pana data viitoare va doresc lectura placuta si succes in cariera.

Alina Blaga
Marketing Manager.
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing.
Va invitam sa vizitati blogul nostru http://blog.publiceuroconsulting.ro

Iti place sa nu te opresti din vorbit la telefon si in pat?


Ei bine, iti recomand perna PerCushion.
Are o lungime de 66 cm si este confectionata din catifea si bumbac.
Include un modul Bluetooh cu microfon si difuzor.

Comedia spumoasa "Imblânzirea scorpiei" ..

THE TAMING OF THE SHREW - Marea Britanie, 2005, o puteti viziona miercuri, 02 iulie 2008, ora 22:30 pe TVR2.

Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/01/ai-facut-o-pana-cand-esti-cu-sotia-pe.html

duminică, 29 iunie 2008

Video cu autoturismul care functioneaza cu apa ..



Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/06/80-km-cu-un-1-litru-de-apa.html

Ginx TV - Primul post international de jocuri video ..

se va lansa pe piata din Romania.

Aceasta va emite 24 de ore si va difuza programe proprii originale.

Publicul-tinta este cel masculin, cu varste cuprinse intre 8 - 35 de ani.

Sursa: Cotidianul & Ginx TV

Utile pentru telefonul mobil ..

1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.
Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!

2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva?
Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.
Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul?
Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 5%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul?
Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.
Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.
Trimite deci acest mesaj la cat mai multi prieteni. Si nu uita sa-ti notezi seria telefonului.

Si multe altele din video-ul urmator:



Mersi Adi D. & Andreea C. pentru pont!

Premiile Nobel de la Radio Romania Cultural ..

le regasiti la adresa http://www.nobel.radiocultura.ro/:

• Zeci de interviuri cu laureatii Nobel intre anii 1998-2007;

• zeci de editii speciale ale emisiunii Planeta radio: interviuri telefonice realizate cu laureatii Nobel in octombrie, imediat dupa anuntarea premiilor, si la inceput de decembrie, in timpul “Saptamanii Nobel” si dupa incheierea ei;

• Conferintele de presa si o serie de conferinte publice ale laureatilor Nobel prezenti la Stockholm in “Saptamana Nobel”;

• Interviuri de fonoteca realizate intre anii 1990-1996 pentru prestigioasa emisiune Universitatea radio,

plus multe alte informatii despre laureati.

Animal Corn Holder ..

Do you like corn a lot? But it's eatable only when it's hot. Get a little help holding on to your corn with these cute Animal Corn Holders. Choose from Pig & Cow.

Repartizarea computerizata a candidatilor in Licee si Scoli de Arte si Meserii ..

poate fi accesata de la adresa http://admitere.edu.ro/2008/staticRepI/j/

Sursa: Comunicate de Presa

vineri, 27 iunie 2008

Cum poti scapa de durerile articulare ..

Ai Libertatea de a afla acum.

Vrei sa fii al naibii de expert contabil sau de contabil autorizat?

Ei bine, Consiliul superior al CECCAR iti va indeplini ruga numai daca te vei bucura de stagiu alaturi de un tutore.

Hotararea 93/2008 - modificarea Regulamentului privind efectuarea stagiului si examenul de aptitudini in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 454 din 18.06.2008.

Sursa: www.Contractdemunca.ro

Despre noua si vechea TAXA AUTO ..

Vor fi http://www.automarket.ro/stiri/reduceri-la-noua-taxa-auto-in-functie-de-dotari-12869.html

Elementele de depreciere, in functie de care este calculata taxa de poluare auto, vor fi evaluate contra cost de catre Registrul Auto Roman.

Apelarea la un expert autorizat din cadrul Corpului Expertilor Tehnici se poate face de catre cumparatorii nemultumiti pentru a contesta valoarea taxei de poluare.

Dupa noua grila, taxa creste pentru masinile noi vandute in Romania, in timp ce valorile se injumatatesc pentru autovehiculele Euro 1 si Euro 2 cu motoare de pana in 2.0 litri.

In plus, http://www.1001auto.ro/articol/437_1/Diferenta-de-taxa-auto-restituita-la-cerere.html va fi cea rezultata dintre vechea taxa auto de prima inmatriculare (valabila intre 1 ianuarie 2007 si 30 iunie 2008) si taxa de poluare care o inlocuieste pe prima si se va plati de la 1 iulie 2008.

Diferenta respectiva va fi restituita doar la cerere, in termen de cel mult 45 de zile.

Cei care au platit vechea taxa vor putea depune cererile de returnare a diferentei dupa 1 iulie, la administratia financiara.

Cererea de returnare trebuie sa fie insotita de documentul care atesta plata taxei, precum si de cartea de identitate a masinii si de certificatul de inmatriculare.

Surse: www.automarket.ro & www.1001auto.ro

Nu ai timp indeajuns cand mergi la sala ..

Acest fapt se poate intampla daca socializezi.

De obicei, se recomanda ca pentru un exercitiu sa faci trei serii de 20, cu pauza de 1 minut. In cazul in care, intre serii te duci sa bei apa si te opresti sa discuti cu partenera care asuda pe bicicleta / cu un coleg care trage de fiare / samd, atunci este necesar sa va schimbati. Vad destul de des asemenea persoane disturbatoare dpdv temporal.

Exista cel putin doua variante:
1. daca iti permite bugetul, iti poti angaja un antrenor personal, care te poate ajuta sa faci ce, cat si cum trebuie.
2. in caz contrar, iti vei impune ca antrenamentul tau sa se incadreze intr-un interval exact (e.g. 1h si ½); ulterior poti invita oriunde pe oricine.

In flori si stele sunt impartite pensiunile din Romania ...

Pensiunile turistice sunt clasificate pe stele, indiferent de localizarea lor in mediu urban sau rural, cu o capacitate maxima de cazare de pana la 20 de camere. Conducatorii de pensiuni turistice sunt obligati sa absolve un curs de pregatire profesionala.

Pensiunile agroturistice sunt clasificate pe flori, cu o capacitate maxima de cazare de pana la opt camere. Acestea vor avea obligatia de a oferi masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie sau de la producatori autorizati din zona si cu obligatia ca gazdele sa se ocupe direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului. In plus, pensiunile agroturistice vor desfasura, in mod continuu, in cadrul gospodariei cel putin, o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor, cultivarea plantelor.

Sursa: Ziua

Info referitoare la cadrul de afaceri si cel legislativ din Romania ..

sunt oferite utilizatorilor de net din alte tari de catre Legal ROMANIA.

joi, 26 iunie 2008

Intrebare: Ce fac pestii cand sunt multi?

Raspuns: Bancuri.

Ei bine, http://www.adevarul.ro/articole/piscicultura-poate-deveni-afacerea-anului-2008/333648

Importi sau exporti diverse produse?

Vezi ca Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 5254/2008 pentru abrogarea Ordinului vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 8065/2006 privind Notele explicative la Nomenclatura combinata a marfurilor, adoptate de Comisia Comunitatilor Europene, a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 453 din 18.06.2008.

Detalii la http://www.taxeimpozite.ro/codul-fiscal/articol?id=611

o duzina de clipuri "Animalele salveaza planeta!" ..

le puteti accesa acum de la adresa http://animalssavetheplanet.com/

Mersi Miki pentru video-uri!

Despre alocarea costurilor contractuale din constructii ..

va puteti edifica aici.

miercuri, 25 iunie 2008

luni, 23 iunie 2008

Priceput.ro - Locul unde gasesti meseriasi ..

A fost lansat formularul de inscriere in Catalogul Priceput.ro

Priceput.ro se adreseaza doar celor care desfasoara activitati in domeniul constructiilor, amenajarilor si decoratiunilor interioare, reparatiilor si al intretinerii cladirilor si spatiilor destinate birourilor.

Te poti inscrie gratuit sau poti recomanda Catalogul Priceput.ro unui prieten priceput.

Pan' la 30 iunie trebuie depusa Declaratia 205 - Impozit pe venit ..

Depunerea Declaratiei 205, privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit, pana la 30 iunie, vizeaza platitorii de venituri din:
- venituri din dividende;
- venituri din dobanzi;
- castiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finala;
- venituri din lichidare/dizolvare;
- venituri din premii si din jocuri de noroc;
- venituri din pensii;
- alte venituri.

Declaratia 205 va fi insotita de un Borderou centralizator.

Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/06/impozitul-cu-retinere-la-sursa-retinem.html

OneCat - autoturismul cu aer comprimat drept combustibil ..


intentioneaza Tata Motors sa lanseze la sfarsitul acestui an.
Adevarul ca un asemenea vehicul in valoare de aproximativ 3.500 de euro, caroseria fabricata din fibra de sticla, cantarind 350 kg, la o autonomie de 200-300 km, cu o viteza maxima de 70 de km/ora, cu zero emisii de carbon, ar fi o mana cereasca pentru mediu.

OneCat este unul dintre cele patru modele pe aer comprimat create si patentate de Moteur Developement International (MDI), un grup francez cu sediul in Luxemburg care a lucrat o decada la proiectul „masinii pe aer".

Leadership - ce se afla in spatele unui cuvant la moda?

Oare folosirea anumitor termeni implica si cunoasterea lor?
Eu cred cu certitudine ca e important sa vorbim mai bine mai putin si mai simplu decat sa incercam sa facem apel la o categorie de cuvinte “la moda“! Nu e nimic mai jenant decat sa folosesti un cuvant pe care nu il cunosti indeajuns in contexte eronate, astfel imaginea ta va avea de suferit.
In categoria cliseelor a intrat din pacate si un cuvant important si complex cum este LEADERSHIP-ul…
Termenul de LEADERSHIP reprezinta mult mai mult decat exprima utilizat fiind in situatii uzuale, in discutii zilnice si obositoare, el exprima intreaga influenta pe care o poate exercita o anumita persoana asupra unei alte persoane sau asupra unui grup de persoane astfel incat sa asigure o indeplinire a obiectivelor intr-un cadru organizational. Trebuie tinut minte faptul ca daca esti investit oficial manager al unui departament sau al unei organizatii nu este neaparat un “must” sa fii si liderul departamentului sau organizatiei, dupa caz.
Multi sunt cei care detin functii de conducere, dar din pacate nu sunt in stare sa influenteze subordonatii. Putem spune, in acest sens ca liderul formal (oficial investit) este diferit de liderul adevarat (conducator informal), care se bucura de simpatie si apreciere profesionala cu toate ca nu este investit oficial cu autoritate.
Asadar cand spunem management nu spunem neaparat si leadership. Acesta din urma este un termen mult mai pretentios desi deosebirea dintre termeni poate fi considerata de natura conventionala. Un bun manager se ocupa de planuri, de elaborare de planificari si bugete, de organizare, de rezolvarea problemelor inerente din mediul business. Liderii au viziune si carisma, ei stabilesc directia de dezvoltare pe un termen mediu si lung, elaboreaza strategii si mobilizeaza angajati prin castigarea increderii lor si prin acordarea de respect si atentie, lucruri care ii vor motiva si inspira pe angajati in vederea atingerii cu succes a obiectivelor organizationale. Un lider satisface asteptari si ofera incredere, celor din jur, el stie cum sa scoata din emotii simple creatii marete si inaltatoare pentru companie.
Liderii au trasaturi legate de personalitate si caracter: ei sunt foarte energici in general, dornici de-a influenta pe altii asupra unor subiecte, in acelasi timp fiind inteligenti si deosebit de echilibrati si atenti pentru a nu abuza de calitatea pe care o detin. De obicei cand sunt cautati lideri pentru anumite pozitii, acestia trebuie sa indeplineasca un set de trasaturi specifice activitatii desfasurate de echipa pe care o va conduce.
Un leader eficient:
- este expert in domeniul in care activeaza
- comunica cu echipa sa
- planifica activitatile cu mare atentie si cu responsabilitate
- indruma si instruieste cu mare rabdare
- da importanta calitatii si lucrului bine facut
- creeaza un climat propice lucrului cu echipa
- isi formeaza o echipa cu care sa poata lucra eficient
- deleaga sarcini de rutina - el face lucruri de o importanta mai mare
- da energie echipei sale
- aplaneaza conflictele si incearca sa vada partea buna a lor
- acorda sprijin si incredere membrilor echipei sale

Ar fi de preferat ca managerul si liderul sa fie una si aceeasi persoana, daca insa nu este asa se recomanda o colaborare fructuoasa intre cei doi, astfel incat sa se asigure o buna dezvoltare a angajatilor impreuna cu o crestere a impactului organizatiei in mediul business. Acum ca stim cum trebuie sa fim ca lideri nu ne mai ramane altceva decat sa crestem si sa imbunatatim calitatile oferite de natura. Mult succes atat in plan personal cat si in plan profesional!

Iulia VESA
Online Marketing Manager
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing.
Va invitam sa vizitati blogul nostru: http://blog.publiceuroconsulting.ro

Spinning la TCB .. a doua zi

cu Doru si invitatul sau:

STEP DANCE la TCB ..

cu Virginia:

AQUA FEELING la TCB ..

cu Lidia:

ZUMBA la TCB .. a doua parte din a doua zi

cu Liora:



FLEXI BAR la TCB ..

cu Costin:

BOSU la TCB ..

cu Florin:

ZUMBA la TCB .. prima parte din a doua zi

cu Liora:

COMBAT FORCE la TCB ..

cu Razvan:

Fit Ball Aper Body la TCB - 8 iunie ..

cu Ioana:




Spinning la TCB .. in prima zi

cu Doru si invitatii sai:

ZUMBA la TCB .. a doua parte din prima zi

cu Liora:

BOSU la TCB ..

cu Monica:


FLEXI CORE la TCB ..

cu Alexandra:

ZUMBA la TCB .. prima parte din prima zi

cu Liora:

TAE BO la TCB ..

cu Razvan:

FIT BALL ABS la TCB - 7 iunie ..

Va prezint filmuletele de la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/06/7-8-iunie-marathon-tenis-club-bucuresti.html in ordine cronologica.

FIT BALL ABS cu Alexandra:

duminică, 22 iunie 2008

Gata. Am decis sa alerg la sala ..

dupa evenimentul din http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/06/7-8-iunie-marathon-tenis-club-bucuresti.html

Am realizat ca nu mai am rezistenta la efort intens dupa zumba dance. Si dupa doua seri de alergat nitel mai mult pe banda, am deja un tonus mai ridicat.

In plus, am aflat de pe blogul lui Serban ca petrecerea de lansare a clubului de maraton nou infiintat va avea loc in acest weekend la Maratonul DHL. Membrilor sai le urez alergari multiple!

Printr-o alergare de cursa lunga iti vei asigura doza de relaxare pe care ti-o doresti cu ardoare.

Nu esti motivat pentru a slabi?

Serban Damian, nutritionist sportiv, te ajuta in acest sens daca http://www.superfit.ro/2008/06/ai-nevoie-de-motive-ca-sa-slabesti/.

De la 1 octombrie impozite platite cu cardul ..

de catre persoanele fizice pentru „impozitele pe veniturile obţinute din activităţi comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietăţi imobiliare sau salarii direct pe internet”

Sursa: Adevarul

Veri suportabile in case cu pereti din paie ..

Adevarul este faptul ca acest tip de locuinta merita sa il puna in aplicare si in Romania daca va corespunde normelor viitorului Cod al Constructiilor.

sâmbătă, 21 iunie 2008

Care este rolul ESP (electronic stability program) ..

il puteti afla lecturand acest articol si vizionand video-ul aferent acestuia.

Girl Who Silenced the UN For 5 Minutes ..

Cum pot fi atrasi angajatii performanti.

In primul rand nu trebuie sa uitam in nici un fel faptul ca o companie inseamna in primul rand oameni! Succesul companiei tine de capacitatea atragerii celor mai performanti angajati in domeniul in care compania isi desfasoara activitatea. In acest sens trebuie sa existe o corelatie intre ceea ce ofera compania si ceea ce este viitorul angajat. Intre cele doua entitati trebuie sa existe complementaritate astfel incat sa nu apara momente de disensiune si contradictie intre interesele angajatului si interesele companiei.
Nu mai se poate da importanta atitudinii conform careia doar cei aflati la conducere au dreptate, subordonatii nu mai sunt masini de executat lucruri, acum inclusiv ei trebuie sa participe la luarea deciziilor din cadrul organizatiei pentru a asigura un mediu creativ si integrant!
Valoarea profesionala nu cauta doar recompense materiale, mai mult de atat oamenii valorosi cauta implinire profesionala printr-o munca interesanta, potrivita experientei si aptitudinilor detinute. Oamenii valorosi cauta companii in care sunt motivati si sustinuti in dezvoltarea personala si profesionala de managerii lor, locuri de munca in care se pune pret pe apreciere si pe importanta lucrului bine facut!
La randul lor, managerii valorosi vor inspira incredere si respect angajatilor lor si astfel se va crea o ambianta placuta si potrivita pentru desfasurarea unei activitati eficiente in interes mutual.
Succesul organizational va aparea in scurt timp deoarece angajatii sustinuti si apreciati de managerii lor pot genera rezultate remarcabile.
Mediul business complex si multitudinea concurentilor determina o noua atitudine de incredere si consideratie fata de angajati deoarece:
• Managerii nu mai pot conduce singuri
• S-a schimbat felul de a gandi al angajatului si comportamentul acestuia
Putem spune ca nu mai este la moda a lucra la aceeasi companie toata viata. Locul de munca se poate schimba pentru o alta activitate mai interesanta, pentru un pachet compensator mai atractiv sau pentru un sef mai bun. Traim intr-o era informationala, in cadrul careia succesul in afaceri necesita resurse umane inteligente, creative si cu initiativa.
Sa pierzi oameni valorosi poate determina o scadere a incasarilor, clienti mai putini, o mai slaba ofertare sau o imagine proasta in mediul business.
Tendintele de imbatranire a populatiei la nivel mondial ne duce cu gandul la faptul ca resursa umana valoroasa este tot mai greu de inlocuit, granitele sunt deschise si oportunitatile enorme. Oamenii valorosi nu se vor uita ca trebuie sa plece intr-o alta tara sau intr-o alta companie pentru a deveni ceea ce isi doresc cu adevarat.
Pentru a mentine angajatii valorosi managerul trebuie sa devina constient de cateva mici dorinte ale acestora: perfectionare continua, indrumare pentru a creste performanta, apreciere, drept la replica, respect,
incredere si sa li se dea ocazia sa fie utili cu ceea ce fac !

Cu siguranta angajatii valorosi doresc sefi pe masura, de la care sa aiba ce invata. Talentul de conducator se dobandeste cu atentie, cu rabdare, prin munca si straduinta continua!
Mult succes pentru a deveni ceea ce ti-ai propus: un angajat valoros sau de ce nu un manager de calitate!

Iulia VESA
Online Marketing Manager
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing.
Va invitam sa vizitati blogul nostru: http://blog.publiceuroconsulting.ro

vineri, 20 iunie 2008

Stiti de ce nu rade vaca?

La scoala profesoara de zoologie intreaba:
- De ce credeti voi copii ca vaca nu poate sa zambeasca ?
Georgica:
- Eu cred ca vaca nu poate sa zambeasca pt. ca are buzele groase si botul prea ascutit s.a.m.d.
Profesoara:
- Da, este interesant punctul tau de vedere.
Vasilica:
- Eu cred ca va ca nu poate sa zambeasca pt. ca oasele maxilarului se prelungesc pana la coarne si se ating de mandibula s.a.m.d.
Profesoara:
- Da, foarte interesant.
Bula:
- Vaca nu poate sa zambeasca pentru ca are niste probleme personale.
Profesoara:
- Da, interesant si acest raspuns, dar totusi, ce probleme personale poate avea o vaca?
Bula:
- Pai, daca pe dumneavoastra v-ar trage cineva de tzitze de doua ori pe zi si v-ar duce la taur o data pe an, v-ar mai arde de zambit ?

Un mini joc auto ..

il puteti demara acum.

Sursa: AutoMarket

Opel Eye citeste limitele de viteza ale indicatoarelor rutiere ..


prin intermediul unei camere.
Acest sistem mai permite recunoasterea marcajelor de pe carosabil.
Mai multe amanunte le aflati aici.

Ce obligatie are firma fata de nou-veniti?

Pentru ca fiecare persoana pe care o angajati sa devina eficienta pentru firma in cel mai scurt timp, este absolut necesar sa-i ajutati pe nou-veniti sa treaca prin procesul de integrare in organizatie.

Integrarea profesionala este procesul prin care noul angajat se identifica atat cu structura, cat si cu obiectivele firmei in care lucreaza.

Integrarea inseamna realizarea conformitatii dintre competentele, abilitatile, aspiratiile angajatului si caracteristicile postului. In acelasi timp, prin integrare se realizeaza compatibilizarea trasaturilor comportamentale ale noului angajat cu cele ale colegilor si ale sefilor ierarhici.

Un angajat este considerat integrat in munca pe care o desfasoara, in grupul/echipa sa ori in organizatie daca:
- este performant (competent profesional, sociabil si loial organizatiei);
- resimte satisfactie in urma obtinerii performantei.

Procesul integrarii depinde pe de o parte de noul angajat si, pe de alta parte, de gradul in care acesta este acceptat de grupul in care urmeaza sa-si desfasoare activitatea.

Folositi programele de integrare profesionala pentru a atinge urmatoarele obiective:
- adaptarea persoanelor nou-angajate la cerintele posturilor pe care acestea urmeaza sa le ocupe;
- adaptarea angajatilor care si-au schimbat locul de munca sau care trebuie sa se acomodeze noilor caracteristici ale locului de munca pe care il ocupa.

Scopurile integrarii profesionale sunt urmatoarele:
- familiarizarea angajatului cu noile conditii de munca;
- stabilirea regimului normal de comunicare intre noii angajati si ceilalti salariati;
- crearea unei atmosfere de siguranta, confidentialitate si de apartenenta pentru cei intrati in sistem;
- realizarea coeziunii sociale (facilitarea acomodarii noului angajat cu grupul de munca).

Cum sa demarati corect procesul integrarii angajatilor

Pentru a avea succes in procesul integrarii unui nou angajat, trebuie sa-l conduceti, sa-l indrumati, sa-l monitorizati si sa-i ofere informatii detaliate referitoare la:
- obiectivele organizatiei;
- structura organizatiei si cum functioneaza aceasta;
- cum se realizarea comunicarea in organizatie;
- caracteristicile departamentului si locului de munca;
- structura grupului de lucru;
- rolul postului in organizatie;
- legislatia muncii in vigoare;
- prevederile regulamentului intern al firmei;
- fisa postului din cele 101 MODELE de FISE de POST elaborate de specialisti

Mancaruri ideale pentru muschii tai dupa efortul fizic ..

le regasesti aici.

joi, 19 iunie 2008

Beti apa proaspata!

Traducere rezumat la anuntul de avertizare din limba engleza (vezi mai jos textul original)!

Apa imbuteliata in recipient de plastic, lasata in masina in zilele calduroase de vara si consumata este foarte periculoasa sanatatii !!!
Reprezinta cauza multor persoane diagnosticate cu cancer la san, in faza inaintata, mai ales in Australia (cum ar fi cazul cantaretei Cheryl Crow).
Explicatia consta in faptul ca datorita caldurii plasticul elibereaza toxine in apa, toxine care au fost regasite in tesuturile de la san.
Pe scurt, vara e sanatos sa bei apa proaspata din sticla (recomandat termosul) decat din plastic!


WARNING :
Bottled water in your car..... is very dangerous! Especially in the summer months when we carry bottled water in the car.
This is how Sheryl Crow got breast cancer. She was on the Ellen show and said this same exact thing. This has been identified as the most common cause of the high levels in breast cancer, especially in Australia.
A friend whose mother was recently diagnosed with breast cancer - The Doctor told her: people should not drink bottled water that has been left in a car.
The doctor said that the heat and the plastic of the bottle have certain chemicals that can lead to breast cancer. So please be careful and do not drink bottled water that has been left in a car, and, pass this on to all the women in your life. This information is the kind we need to know and be aware and just might save us! The heat causes toxins from the plastic to leak into the water and they have found these toxins in breast tissue.
Use a stainless steel Canteen or a glass bottle when you can! Or just carry a water cooler with lots of ice and leave it in your vehicle.

Mersic Adi. D.!

Poti beneficia de fonduri pentru profitul brut reinvestit ..

conform cu criteriile de eligibilitate din cadrul acestui articol.

21 iunie. Decodificarea personalitatii cu Analiza Grafologica ..

in intervalul 09:00-18:00, sustinut de Ionut Ciurea.

Prin intermediul acestui training care se tine o singura data pe an, Ionut iti arata cum poti sa te cunosti mai bine pe tine si cum poti sa-i influentezi pe cei din jurul tau, prin Analiza Grafologica.

Poti beneficia de o oferta speciala daca esti inscris(a) la cursul online de Analiza Grafologica. Din pretul de 127 euro, tu platesti doar 110 euro (ai o reducere de 17 de euro).

Inscrie-te pe site si te vom contacta direct, ca sa beneficiezi de reducere!

Detalii complete si inscrieri direct pe site.

Locatia: Phoenicia Grand Hotel (4*), Bd. Alexandru Serbanescu nr. 87, zona Baneasa.

80 km cu un 1 litru de apa ..

este distanta parcursa de prototipul al unei masini electrice conceput de o companie japoneza.



Combustibilul poate fi apa de ploaie, de rau sau de mare. Restul detaliilor direct de la sursa.

Esti acid dpdv gastric?

Trateaza-te cu legume adevarate.

Casele care consuma putina energie ..

sunt aproape inexistente in Romania, cu mici exceptii.

Termoizolarea, orientarea sudica a casei si etanseitatea constructiei sunt cele trei elemente care stau la baza acestui tip de locuinta.

Adevarul ar fi cu totul altul daca statul ar stimula prin subventii asemenea constructii.

miercuri, 18 iunie 2008

Impozitul cu retinere la sursa. Retinem si spunem Fiscului!

Se apropie termenul-limita pentru depunerea formularului 205 „Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit“.

Cine depune aceasta declaratie?

Unde si cand se depune?

Cum se completeaza?

Clic aici pentru detalii!

Blogul - un alt fel de comunicare

Comunicarea prin intermediul Blogului reprezinta o alta forma de comunicare ce se adapteaza perfect conditiilor in care traim. Aici ma refer la timpul petrecut tot mai putin alaturi de familie, prieteni, cunoscuti etc. Suntem tot mai mult timp prezenti in fata bunului sfatuitor “calculatorul”! si atunci de ce nu, sa dam la o parte vechiul jurnal plin de ganduri imbibate in cerneala si sa ne adaptam stilului digital - astfel, incepem sa ne confesam in cadrul unui blog, care incet, incet devine o posibila carte de vizita! - vorbesc in acest caz de bloguri personale!

Daca pana acum am asistat la o explozie de bloguri personale, de acum vom asista la o crestere uimitoare a blogurilor profesionale - ale companiilor, pe categorii de activitati, pe domenii, pe departamente, etc.

Specialistii in marketing online au gasit in aceast canal de comunicare o oportunitate pentru a apropia consumatorul de servicii sau produse de compania care oferteaza aceste produse si/sau servicii.
Compania, Brandul, Produsul sau Serviciul in slujba caruia vine un blog sunt influentate de lumea informatiilor continue si in continua schimbare, tocmai de aceea, specialistii in comunicare sunt tot timpul in actiune: ei se informeaza permanent si aduc aceste noutati in fata clientului printr-o comunicare informala.

In acest fel, blogul nu mai este numai un jurnal online, se transforma incet in ceea ce numim carte de vizita a unei companii… Specialistii in comunicare la nivel de fiecare companie trebuie sa accepte aceasta tendinta si puterea de influentare tot mai mare a blogurilor in vederea promovarii cu succes a brandurilor lor.

Cu alte cuvinte nu stiu ce mai astepti, indrazneste si propune conducerii companiei tale realizarea unui astfel de blog - in cadrul caruia vei putea posta articole la subiect care sa ii ajute pe cei care nu stiu ce sa aleaga din multitudinea ofertelor de pe piata. Individualizeaza compania la care lucrezi - astfel te vei simti mai bine pentru ca ai facut ceva. Gandeste-te ca inainte sa propui tu crearea acestui minunat blog, el nu exista…inseamna ca ai fost ascultat, opiniile tale au valoare si mai mult de atat de acum ai mai mare incredere in ideile TALE! Mult succes…

Iulia VESA
Online Marketing Manager
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing
Va invitam sa vizitati blogul nostru: http://blog.publiceuroconsulting.ro

duminică, 15 iunie 2008

7 - 8 iunie. Marathon Tenis Club Bucuresti. Tonus - Calitate - Bucurii.

Fiind membru la Tenis Club Bucuresti (TCB), am primit o invitatie din partea Ancai Capruciu, Specialist PR, de a participa la Weekendul Aerobic, 7 - 8 iunie, intre orele 09:00 – 18:00.

Nu va pot ascunde faptul ca m-am distrat grozav de bine, desi m-am dus pentru prima data la sedintele de aerobic.



Participantii au avut parte de exercitii de:

•PILATES - BODY SCULPTING cu Lidia / BODY MIND cu Monica

•FIT BALL - ABS cu Alexandra / APER BODY cu Ioana

TAE BO cu Razvan / COMBAT FORCE cu Razvan

•MUSCLE TRAIN cu Dan / BODY TRAINING cu Dan

•FLEXI TONE cu Florin / FLEXI BALLANCE cu Florin

•AQUA DANCE cu Ioana / AQUA FEELING cu Lidia

•STEP DANCE cu Virginia / STEP TONE cu Alexandra

•FITNESS DINAMIC cu Florin / BUTH CAMP cu Costin

SPINNING cu Doru si invitatii sai

BOSU Toning cu Gerda / BOSU Training cu Gerda

•ZUMBA cu Liora: Prima zi / A doua zi

FLEXI CORE cu Alexandra / FLEXI BAR cu Costin

•BOSU Lower Body cu Monica / BOSU Cardio cu Virginia



Masaje de relaxare & revigorare puteai beneficia din partea celor doi maseuri profesionisti, Stanislav si Cristi.

Eu am participat e-f-e-c-t-i-v la cele doua serii de Zumba, sustinute de Liora cu maiestrie in prima zi. Pentru ca am avut parte de febra musculara dupa zumbaiala a doua zi.


Pozele le puteti viziona integral aici.

Sursa pozelor si a filmelor: Mihai, instructor de inot.

Pentru medicamente gratuite vor exista retete noi ..

in care „sunt prevazute inclusiv spatii pentru numarul de identificare a cardului european de asigurari, pe baza caruia cetatenii din UE pot primi medicamente in Romania.”

Sursa: Libertatea

5 pahare de vin saptamanal previn artrita reumatoida ..

Cercetatorii suedezi de la Institutul Karolinska sustin faptul ca „Băuturile alcoolice cresc imunitatea corpului în faţa reumatismului.”



Alte detalii aici.

Vrei sa asculti muzica in continuare desi ai vreo refulare?


Ei bine, pentru cei interesati exista acum un adevarat suport .. adica un suport pentru hartie igienica care se bucura de sistemul iCarta. In acest suport multimedia sunt incorporate 4 difuzoare, 2 tweetere pentru inalte si 2 woofere pentru basi.
Sunetul cristalin de calitate poate contrasta cu alte sunete umane, controlate sau nu.
iCarta poate functiona si pe post de charger pentru toate modelele de iPod.
Acum ramane sa negociezi cu partenera despre aceasta achizitie.

Baroul asigura asistenta gratuita persoanelor cu venituri foarte mici ..

aflam din Libertatea.

Potrivit art. 68 din Legea 51/1995: (1) Baroul asigura asistenta judiciara in toate cazurile in care apararea este obligatorie potrivit legii, precum si la cererea instantelor de judecata, a organelor de urmarire penala sau a organelor administratiei publice locale in cazurile in care acestea apreciaza ca persoanele se gasesc in imposibilitate vadita de a plati onorariul. (2) In cazuri de exceptie, daca drepturile persoanei lipsite de mijloace materiale ar fi prejudiciate prin intarziere, decanul baroului poate aproba acordarea de asistenta gratuita. (3) Baroul organizeaza servicii de asistenta judiciara la sediile tuturor instantelor de judecata din judet care asigura asistenta juridica si la organele de urmarire penala locale, conduse de cate un avocat definitiv, numit de consiliul baroului, si coordonate de un membru al consiliului. Prin urmare, puteti adresa o cerere decanului baroului din judetul in care locuiti prin care sa solicitati acordare de asistenta juridica gratuita.

CFR va transporta masini cu trenul ..

in garile din Bucuresti, Arad, Constanta si Oradea.

miercuri, 11 iunie 2008

Puterile vindecatoare ale bananei ..

In engleza exista proverbul "un mar pe zi tine doctorul la distanta". Insa nu marul este fructul minune pentru sanatate ci bananele. In comparatie cu un mar, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier.

Iata care sunt remediile naturale ale bananei:

Sursa de energie: bananele contin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza toate combinate cu fibre. Datorita lor, o banana ne umple imediat si pe termen lung cu energie. Cercetarile au demonstrat ca doar doua banane ne dau suficienta energie pentru a termina cu succes o munca asidua fara intreruperene timp de 90 de minute. Nu e de mirare ca bananele sunt fructele preferate ale atletilor de performanta.

Nervozitate: bananele au un continut mare de vitamina B care ajuta la calmarea sistemului nervos.

Simptome premenstruale: vitamina B6 din banane aduce nivelul de glucoza din sange la un nivel normal, lucru care cu siguranta va ajuta la trecerea mai usor peste acea perioada de discomfort a lunii.

Anemie: bogate in fier, bananele ajuta la stimularea producerii de hemoglobina din sange astfel ajutand la eliminarea anemiei.

Depresie: bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care corpul o transforma in serotonina, care se stie ca te face sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de spirit si te face sa te simti mai fericit.

Presiunea sangelui: bananele sunt bogate in potasiu dar cu un continut redus de sare, combinatia perfecta pentru a reduce presiunea arteriala.

Mahmureala: una dintre cele mai rapide moduri de a scapa de mahumureala este un milkshake de banane, indulcit cu miere. Bananele calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, readuce la normal nivelul de zahar din corp, in timp ce laptele rehidrateaza corpul.

Intepaturi de tantar: ca sa scapi de insuportabilele mancarimi dupa ce ai fost intepat de tantar, maseaza locul respectiv cu partea interioara a cojii de banana. Va reduce umflarea si mancarimea.

Stimulent pentru creier: nivelurile ridicate de potasiu te ajuta sa inveti mult mai usor, sa tii minte mai bine lucrurile citite si sa te concentrezi mai bine.

Constipatie: bananele sunt bogate in fibre, astfel, o banana pe zi te va ajuta sa iti reglezi tranzitul intestinal

Ulcer: este singurul fruct care poate fi consumat de catre cei care sufera de gastrita sau ulcer. Bananele sunt folosite in dietele pentru boli intestinale datorita texturii sale moi si calmante. De asemenea, neutralizeaza aciditatea in exces din stomac si reduce iritarea stomacului.

Controlul temperaturii: in unele culturi se crede ca bananele calmeaza atat psihicul dar si temperatura corpului. In Thailanda, spre exemplu, femeile insarcinate mananca banane pentru a se asigura ca bebelusii lor se vor naste cu temperatura corpului normala.

Impotriva fumatului: bananele ii ajuta si pe cei care incearca sa se lase de fumat. Vitaminele B6 si B12 pe care acestea le contin, impreuna cu potasiul si magneziul, ajuta corpul sa scape de nicotina si sa nu mai simta nevoie de ea.

Stres: potasiul ajuta la normalizarea batailor inimii, trimite oxigen catre creier si regularizeaza balanta de apa din corp. Cand suntem stresati, nivelul metabolic creste reducand astfel nivelul de potasiu din corp. O banana va rezolva problema.

Infarct: conform The New England Journal of Medicine daca consumi banane ca parte din dieta zilnica, reduci cu 40% riscul de a face infarct.

Si daca esti genul care traieste dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza, afla atunci ca inainte sa arunci cojile de banana, poti sa-ti lustruiesti pantofii cu ele. Freaca pantofii cu partea din interior a cojii si apoi sterge-i cu o carpa moale si vei vedea cum vor straluci.

Mersi Adi D. pt mail!

Hai Romania!

A inceput !

Si pentru a nu rata nici un meci, Mfun ti-a pregatit o surpriza.

Utilizatorii Mobile Fotbal au acces la toate informatiile legate de Euro 2008, direct din meniul principal, incepand din iunie!

Nu lasa sa-ti scape evenimentul fotbalistic al anului!

Descarca gratuit Mobile Fotbal si ia cu tine Euro 2008, oriunde ai fi!

Click aici pentru a downloada aplicatia

Stii ce acte trebuie schimbate cand te muti in alt oras ?

Daca n-ai idee, poti afla acum din Libertatea care sunt pasii dpdv al hartogariei.

Ai o durere de spate? Atenueaz-o cu ..

o plimbare pe nisip.

Brainstorming sau munca in echipa.

Companiile sunt structurate pe departamente, fiecare cu domeniul sau de activitate. Fiecare departament este constituit din personal calificat, care sa desfasoare activitatea cu maxima eficienta. Pentru ca un departament sa poata sa isi desfasoare activitatea e nevoie de un sef de departament, de o asistenta a sefului de departament si de subordonati, care sa execute ordinele primite de la seful de departament. Pentru ca firma sa aiba productivitate maxima, departamentele trebuie sa colaboreze intre ele, astfel ca se naste munca in echipa.

Acum, intrebarea este de ce e nevoie de munca in echipa in cadrul unei organizatii si care este rolul muncii in echipa. Prin munca in echipa se doreste a se crea o idee comuna, a se obtine rezultate care individual nu ar fi putut fi obtinute. Munca in echipa are, cum este si normal, partile ei pozitive, dar si partile ei negative.
Care ar fi partile pozitive? Partile pozitive ar fi faptul ca prin munca in echipa, se obtin performante superioare, se ating nivele profesionale superioare, se obtin rezultate care nu s-ar fi obtinut in mod individual. Partile negative ar fi faptul ca in orice echipa, pe langa rezultatele obtinute, intervin probleme interpersonale, lipsa de comunicare intre membrii echipei, invidia ca unii lucreaza mai mult, altii mai putin...

Cand se doreste a se obtine rezultate remarcabile, de regula managerii apeleaza la o sesiune de brainstorming, pentru a obtine idei revolutionare cu privire la dezvoltarea companiei, sau pentru a rezolva o probleme. Brainstorming-ul are menirea de incuraja ideile trasnite, de a folosi sau chiar imbunatati ideile exprimate de ceilalti participanti.

Cum putem imbunatati relatiile intergrup?

Orice echipa ar trebui sa aiba un leader, care sa stie sa conduca echipa, sa vina cu idei bune, sa motiveze grupul, sa ii ajute sa comunice, sa colaboreze si sa se ajute recriproc, pentru a duce la indeplinire sarcinile primite;
Echipa nu trebuie sa fie formata din multi membri, mai bine mai putini si mai eficienti; cu cat sunt mai multi, cu atat cresc sansele unei dispute in cadrul echipei, neintelegeri intre membrii echipei, invidie fata de ceilalti membri, dorinta de afirmare fata de leader-ul grupului etc.
Membrii echipei trebuie sa obtina performante pentru intreaga echipa, pentru a duce la indeplinire indatoririle de serviciu, si nu pentru a le demonstra colegilor ca sunt mai buni, ca pot face mai multe decat ei;
Fiecare membru al echipei trebuie sa isi asume propriile greseli, sa nu de-a vina pe altii, ci sa incerce sa remedieze situatia;
In orice echipa trebuie sa existe colaborare si respect reciproc intre membrii sai.
Pana data viitoare va doresc lectura placuta si succes in cariera.

Alina Blaga
Marketing Manager
Public Euroconsulting - Agentie de recrutare si consultanta in marketing
Va invitam sa vizitati blogul nostru: http://blog.publiceuroconsulting.ro

Primul centru interactiv de informare al bucurestenilor ..

a fos inaugurat in Piata Sfanta Vineri.

Oricine poate afla date despre obiectivele turistice din Capitala, dar si informatii utile, ca de exemplu programul institutiilor.

marți, 10 iunie 2008

O Zi Normala. Un OZN. Un MIG. Un contact aprig.



Voi ce parere aveti despre acest fapt?

Sensuri unice. Valabile de ieri pe urmatoarele strazi ..

din Bucuresti aflam din Ziua.

Vrei sa pleci cu animalul tau favorit ..

din tara?


Ai libertatea deplina de a te bucura de excursie alaturi de animalut daca vei respecta cerintele sanitar-veterinare in vigoare.

In Delta poti ajunge rapid si facil cu Tarom ..


O cursa saptamanala Bucuresti - Tulcea reprezinta un fapt demn de toata lauda in ziua de astazi, benefica pentru turisti.

Sacosele returnabile Natura de la Carrefour ..

se pot preschimba gratuit cand s-au uzat.

Caracteristicile Sacosei Natura:
Capacitate = 34 litri
Pret = 2,05 lei
Material = polipropilena

Toate costurile generate de preschimbarea sacoşelor sunt suportate de Carrefour România.

3 solutii viabile de descongestionare a traficului rutier ..

le puteti lectura de la adresa http://therp38.blogspot.com/2008/02/dmbovia-ap.html. Acestea se pot extrapola si in cazul unor terenuri de sport.

sâmbătă, 7 iunie 2008

Tiriac vinde cele mai scumpe apartamente ..

Pretul apartamentelor de sapte camere construite de grupul controlat de omul de afaceri Ion Tiriac devanseaza cu aproximativ 600.000 de euro pe cel al unui apartament din Dorobanti, considerat pana astazi varful luxului din Capitala.

Cele mai proaspete articole din sectiunea Sfaturi Utile ..

ale portalului ValeaCascadelor.RO:
» Farmecul aristocratic al parchetului clasic
» Hai sa ne decoram baia: gresia
» Usi metalice sau usi de lemn: o alegere grea?
» Sapa autonivelanta - un material miraculos
» Stucco - vopsea decorativa cu aspect de marmura
» Placile de gips-carton si avantajele lor
» Cata gresie si faianta trebuie sa cumperi?
» Reabilitarea termica va scapa de impozite
» Iluminat locuintei - un „amanunt” neglijabil?

Incepand cu luna mai, a fost initiata o noua sectiune de articole pe portalul ValeaCascadelor.RO: totul despre oferta comerciala din Valea Cascadelor.

Primul articol este cel dedicat gresiei si faiantei; veti putea afla tot ce va intereseaza despre oferta din zona: preturi, calitatea produselor, provenienta, diversitate, transport, promotii.
» CITESTE ARTICOLUL DESPRE GRESIE SI FAIANTA IN VALEA CASCADELOR

(Bio)combustibil rezultat din reciclarea emisiilor de CO2 ..

a fost obtinut de catre Origo Industries.

Acest sistem, dezvoltat de un grup de cercetatori de la compania respectiva, "permite tuturor soferilor sa capteze gazele de esapament si sa le transforme acasa in combustibil reutilizabil pentru alimentarea masinii sau incalzirea casei.

Sistemul foloseste un catalizator revolutionar care capteaza gazele de esapament. Acestea sunt transformate in combustibil cu ajutorul unor echipamente ce pot fi instalate in fiecare casa si functioneaza cu alge marine. Astfel, soferii pot produce acasa aproximativ 2500 de litri de combustibil ecologic in fiecare an, dupa estimarile cercetatorilor americani."

Sursa: Bogdan Mirica, AutoMarket

vineri, 6 iunie 2008

2 noi valori de plata mici (de 3 si 4 EUR) pentru afaceri on-line mari ..

de la www.mobilpaly.ro citire!

Acum mobilpay.ro ofera 10 valori de plata prin SMS, respectiv 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15 si 20 EUR, valabile in retelele Vodafone si Orange.

Antonio Eram preciza: "In premiera pentru Romania, trupa Vama isi lanseaza albumul on-line ce va putea fi platit prin sms prin colaborarea cu Mobilpay. Este prima oara cand in Romania se incearca o astfel de abordare a vanzarii de muzica, folosind la maxim canalul digital, valoarea folosita fiind cea de 4 Euro."

Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/01/mobilpayro-serviciul-de-microplati-prin.html

joi, 5 iunie 2008

In pasi de tango, salsa, vals, cha cha, rumba sau jive ..

Cursurile de dans sunt o oportunitate grozava pentru a-ti face noi prieteni si pentru a te bucura de clipe minunate alaturi de prietenii vechi.

Step By Step este o scoala de dans tanara, dinamica si plina de viata, creata special pentru adulti si pentru copii.

Step By Step te asteapta cu bratele deschise pentru o experienta placuta si distractiva pentru tine.

Lasa-te fascinat in voia dansului si alatura-te membrilor Scolii de Dans Step By Step!

Scoala de Dans Step By Step
Tel: 0724369745, 0753105653
e-mail: contact@cursuridans.ro
www.cursuridans.ro

Stii cum ar ciripi o privighetoare numele tau?

Click aici pentru a afla cum suna numele tau!

Sursa: Andy

miercuri, 4 iunie 2008

Constructia parcarilor ecologice la Timisoara ..

a demarat.

Mai precis sunt „primele parcări pe gazon din ţară. Ele sunt susţinute cu alveole de beton, între care se cultivă iarbă. Noul sistem de a amenaja locul destinat maşinilor este perfect ecologic, întrucât elimină suprafeţele de beton.

Acestea încălzesc suplimentar atmosfera oraşelor pe perioada verii, în timp ce sistemul cu alveole umplute cu pământ, în care se plantează gazon, dimpotrivă, răcoreşte aerul. Parcarea pe iarbă cu structură de rezistenţă nu poate fi deosebită de un teren obişnuit cu gazon, pentru că stratul de pământ de deasupra dalelor are doi-trei centimetri.

Gazonul din parcări va fi uniform şi va avea calitaţi mecanice comparabile cu asfaltul. Timişorenii sunt gata să dezvăluie secretele parcărilor ecologice şi altor oraşe din România, pentru a contribui la creşterea calităţii aerului în toată ţara.”

Si de n-o fi cu banat, in parcarile din Bucuresti poate fi extrapolat asemenea tip de plantat.

Sursa: Adevarul

D-ale japonezilor ..

Diabeticilor li se recomanda dieta ..

mediteraneeana.

Tentant! .. Le stiti pe cele 101 modele ..

de fise de post?





In sfarsit, aveti o sursa sigura de explicatii si modele pentru a intocmi rapid si eficient orice fisa postului!

Specialistii in Resurse Umane recomanda "101 modele de fise de post".

Fisa-postului.ro

marți, 3 iunie 2008

Intr-o zona montana. La baie. Umflat precum balonul.

Alaturi, colegele discutand la bucatarie cu gazdele noastre din R.M.

Recunosc ca mi se intampla rar sa vibreze geamul de la baie, dar in linistea serii, eu ma straduiam sa nu rabufnesc cumplit din cauza stomacului rascolit.

Eram intr-o similitudine cu british(u)man(ul) din clipul urmator:

Piesele de schimb in Romania ..

iti pot cauza un vis nu tocmai frumos.

Aviz celor care isi doresc sa achizitioneze un autoturism!

Durerile de burta trec ..

cu ardei gras!

Investiti...in angajati!

Azi mi-am propus sa dezbat un subiect mai controversat, daca imi permiteti sa il numesc asa, astfel ca am decis sa discutam despre cea mai importanta resursa (din punctul meu de vedere) a unei firme, organizatii, corporatii, cum vreti voi sa o numiti, si anume, angajatul/angajatii.

Stim cu totii (cel putin asa vreau eu sa cred) ca marketingul nu inseamna numai promovarea unui produs/serviciu, marketingul ne invata cum sa intelegem mai bine nevoile consumatorului, care sunt canalele prin care mesajul, produsul sau serviciul nostru ajung mai repede la consumator, cum sa investim in clientii vechi, cum sa ii mentinem si totodata cum sa atragem noi clienti. Cei mai multi marketeri vorbesc despre cum sa ii satisfacem mai bine nevoile “atotputernicului” nostru client, cum sa avem un produs/serviciu care sa il satisfaca mai bine pe client, dar se pierde din vedere faptul ca orice organizatie, corporatie trebuie in primul rand sa isi indrepte atentia catre…angajati.

Va intrebati oare de ce m-am oprit asupra angajatilor, de ce consider eu ca sunt cea mai importanta resursa intr-o companie, de ce trebuie sa ne canalizam eforturile pentru a ne satisface angajatii, de ce sunt angajatii mai importanti decat clientii, care in definitiv sunt cei care ne aduc banii. M-am oprit asupra angajatilor, ca fiind cea mai importanta resursa, deorece ei sunt cei care sunt raspunzatori de bunul mers al companiei, de realizarea produsului finit, respectiv al serviciului prestat, ei sunt cei care interactioneaza cu clientul, ei sunt cei care mentin relatia cu furnizorii etc.

Daca vom avea angajati care nu sunt multumiti la locul de munca, nu sunt motivati din punct de vedere financiar, sau mai mult de atat, isi desfasoara activitatea intr-un mediu stresant, avand superiori care nu le recunosc meritele, care tot timpul le reproseaza faptul ca nu au rezultatele pe care ei le doresc, atunci acest lucru se va reflecta in modul isi care acestia isi vor desfasura activitatea. Toate frustrarile lor se vor reflecta in produsul final, in serviciul prestat pentru client, si in definitiv tot clientul va fi cel care va suporta consecintele, deoarece nu va fi tratat cu respect, cu calm, serviciul prestat nu va fi la un nivel calitativ dorit de acesta…si toate aceste lucruri se vor reflecta de fapt in imaginea firmei, in Cifra de Afaceri. Putem considera ca toate aceste aspecte fac parte dintr-un cerc vicios, deoarece totul porneste de la simplul tratament care i-l oferim angajatului nostru, ca sa ajungem sa vedem ca acest lucru se poate reflecta in Profitul companiei.

Asadar, ceea ce recomand tuturor angajatorilor, este sa investeasca in angajati in prima faza, ca acestia sa fie multumiti atat din punct de vedere salarial, cat si din punct de vedere al mediului in care isi desfasoara activitatea. Traim intr-o era in care angajatul nu mai suporta sa fie tratat fara respect, sa nu i se recunoasca meritele, sa i se pretinda mai mult decat este necesar. Toate aceste lucruri il pot determina pe angajat sa isi caute un alt loc de munca, unde va fi mai respectat, mai motivat, isi va desfasura activitatea cu placere, si nu se va simti frustrat. In definitiv, cel ce pierde este tot angajatorul, deoarece in orice angajat se investesc resurse, cunostinte, uneori chiar informatii confidentiale privind managementul firmei…angajatul cand pleaca din firma, pleaca cu toate aceste cunostinte acumulate, vine un alt angajat, cu care compania trebuie sa o ia de la zero, si uite asa, se pierd resurse financiare, se pierde timp cu training-ul noului angajat etc.

Astept sugestiile voastre cu privire la acest subiect, poate chiar unele relatari din experientele voastre de la locul de munca…sunteti multumiti cu actualul job, credeti ca nu sunteti tratati asa cum meritati, nu va sunt recunoscute meritele?

Pana data viitoare, va doresc lectura placuta si mult succes in cariera!

Alina Blaga
Marketing Manager!
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing
Va invitam sa vizitati blogul nostru http://blog.publiceuroconsulting.ro

luni, 2 iunie 2008

Obtii venituri din activitati independente?

Atunci poti efectua plati anticipate de impozit pe respectivele venituri pana la 15 iunie !

Detalii aici.

80 de ani de Radio in RO - un proiect inedit care ..

prezinta etapele aparitiei si dezvoltarii radiofoniei romanesti dpdv cronologic.

O incursiune interesanta care te poarta in cabinele de emisie alaturi de personalitati ale radioului.

"Cu ajutorul ilustratiilor puteti rasfoi paginile revistelor de radio sau retrai emotia primelor reportaje in direct.

Prin intermediul unor profesori ca Hurmuzescu si Gusti, al istoricilor Iorga sau Giurescu, al scriitorilor Arghezi si Horia Furtuna, emisiuni precum Universitatea Radio, Ora copiilor sau Teatru Radiofonic revin in prezent."

Pentru a patrunde in lumea mirifica a radioului te invit sa accesezi „Radio - 80, o istorie in imagini”!

duminică, 1 iunie 2008

Esti foarte gras... Fa ceva pana nu e prea tarziu ! Nu mai manca noaptea ..

lasa sandwich-urile apetisante ca vei ajunge sa prefere lumea sa te sara decat sa te ocoleasca... O sa ajungi sa nu mai ai unde sa pui cheile sau telefonul pentru ca buzunarele incet, incet se vor umple cu dulciuri... Si nu sunt deloc bune !!! Renunta la excese !

este mesajul care m-a intampinat dupa calcularea indicelui de masa corporala!

Adica la cele 88 kg proprii si 178 cm ca bradutul de inalt.

De cuvinte mobilizatoare pentru fiecare categorie corporala veti avea parte daca veti jongla cu greutatea raportata la aceeasi inaltime.

Sursa: Elystar.ro

Modalitati de includere a starilor emotionale in cercetarea de piata

Stim cu totii ca cercetarea de piata este un studiu aplicat unor subiecti care fac parte dintr-o colectivitate, pentru a afla diverse pareri, stari, necesitati ale persoanelor supuse unui chestionar. Pentru a fi siguri ca subiectii vor participa activ si vor raspunde corect la intrebarile adresate, cercetatorii adesea recurc la inducerea unor stari emotionale, transmise prin chestionar.

Starile emotionale pot fi incluse intr-un chestionar prin prisma a cel putin 4 abordari, si anume:

* cercetatorul poate impune circumstantele in care aceste stari emotionale vor fi incluse in chestionar;
* starile emotionale pot sa apara indirect, fara ca cercetatorul sa fi controlat acest lucru, caz in care subiectii pot reactiona mult mai natural, venind de la sine raspunsul, nu ca in cazul in care aceasta stare ii este indusa fara vointa lui;
* subiectilor li se cere sa-si mentina emotiile, trasaturile sau tulburarile emotionale, acestea fiind considerate astfel variabile independete de catre cercetatori;
* subiectilor li se cere sa isi imagineze o stare emotionala, sau sa isi aminteasca o situatie in care au trait o anume stare emotionala.

De ce sunt necesare aceste stari emotionale, de ce se folosesc de inducerea unor astfel de stari cercetatorii, si cum putem deduce faptul ca starile pe care le simtim in momentul anchetei ne sunt induse, sunt intrebari pe care nici nu credeam ca trebuie sa ni le punem.

Unele chestionare informeaza subiectii despre faptul ca obiectul cercetarii implica si o serie de efecte asupra starii lor emotionale, aceastea fiind foarte putin probabile ca vor fi deduse. In alte chestionare vom vedea ca se incearca sa se deterioreze starile actuale ale subiectilor prin modalitati foarte subtile si greu de dedus, prin diferite mijloace impuse de cercetatori.

De multe ori, insa necesita foarte multa atentie si precizie din partea subiectului chestionat, astfel de stari induse, pot fi descoperite, prin simpla prezenta a unor intrebari cadru, legate de anumite emotii, stari, care sunt puse atat inainte, cat si dupa procedura de chestionare. De multe ori insa, cercetatorii iau in calcul aceasta marja de eroare, rezolvand situatia prin manipularea subtila a subiectului. Manipularea la intamplare a subiectului, se face in acelasi mod in care se numesc aleatoriu si subiectii chestionati, tocmai pentru a genera dovezi clare in privinta starilor emotionale ale celor chestionati.

Pana data viitoare, va doresc lectura placuta si succes in cariera.

Alina Blaga
Marketing Manager.
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing.
Va invitam sa vizitati blogul nostru: http://blog.publiceuroconsulting.ro

Spatele drept cu gym se mentine ..

un fapt adevarat si confirmat in acest articol.

Toate autorizatiile si avizele vor fi supuse aprobarii tacite ..

se precizeaza in AvocatNet.

In cazul in care va fi reglementata o asemenea OUG, va fi cea mai tare lovitura data celor care doresc sa respecte legea in continuare.
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro