viataverdeviu.ro

joi, 25 martie 2010

Workshop int'l euroDOC pe budgeting, packaging si coproductii.

Beneficiari: 12 producatori/realizatori de film documentar din RO.
Loc/perioada: Timisoara, 05 - 11 iunie 2010.
Tematica: productia de film documentar sub aspectul budgeting-ului, al packaging-ului si al coproductiilor.
Parteneriat: Fundatia Soros, euroDOC si DocuMENTOR.

12 producatori/realizatori autohtoni vor avea oportunitatea de a-si prezenta si discuta proiectul cu profesionisti internationali in domeniul productiei de documentar. E, de asemenea, o excelenta oportunitate de a interactiona cu cei 27 de profesionisti din 18 tari ce vor participa la training, de a impartasi experiente si a crea conexiuni.

Fundatia Soros va acoperi toate costurile profesionale si cele conexe (cazare, masa si transport) pentru participantii din Romania.

Deadline: 26 Aprilie 2010. Selectia va fi efectuata de euroDOC.

Detalii la http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=194.

miercuri, 24 martie 2010

ESP-ul inclus la EuroNCAP.

Ce este ESP-ul?
Un sistem de asistare controlata a masinii in timpul condusului pentru a evita derapajele.

In lista de teste de siguranta la care este supusa o masina, organizatia independenta EuroNCAP a anuntat ca a adaugat  si rezultate care au in vedere modul in care sistemul ESP se comporta atunci cand este activat in situatii limita.

Cum testeaza EuroNCAP aflati de la AutoMarket.

Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/11/euroncap-schimba-criteriile-de-punctare.html

40 de bani pentru a doua sansa! ..

reprezinta campania de responsabilitate sociala de la Hiparion Magazines pentru Asezamantul pentru Copii Sfanta Macrina.

Hiparion Magazines si-a propus ca, in perioada aprilie 2010 – martie 2011, sa stranga suficienti bani pentru a oferi 25 de burse lunare a cate 100 de euro pentru fiecare copil de la Asezamantul pentru Copii Sfanta Macrina.

Fiecare revista din cele editate de Hiparion Magazines va dona 20 de bani din fiecare exemplar vandut , iar pretul de coperta va creste pentru fiecare revista cu alti 20 bani, ca donatie din partea fiecarui cititor/cumparator.

Hiparion Magazines, editor al publicatiilor Casa Mea, Domus, Caminul, Planul Casei Mele, Revista de Unelte si Echipamente, este liderul de piata in domeniul home & deco din Romania.

Asezamantul pentru Copii Sfanta Macrina este o organizatie neguvernamentala, care ofera servicii sociale pentru integrarea sociala a copiilor si tinerilor fara adapost si prevenirea si inlaturarea cauzelor care genereaza fenomenul copiii strazii.

Sursa: Comunicate de presa

duminică, 21 martie 2010

Vrei sa descoperi ultimele noutati in domeniul stiintelor exacte?

Atunci te invit sa accesezi http://www.scientificamerican.com/.

Structurat de la stiintele de baza, spatiu si evolutie, sustenabile eco si pana la stiintele paranormale, sanatate, medicina si tehnologie, http://www.scientificamerican.com/ iti ofera cele mai noi informatii ale vietii noastre pe Terra.

Computeriada, premiata la Gala Oameni pentru Oameni ..

pentru cel mai bun program comunitar.

Campania Computeriada - Ajută un copil să înveţe! organizata de Blackbox Service & Backup in parteneriat cu Asociatia Ovidiu Rom si Fundatia United Way a fost aleasa din 145 de initiative de implicare sociala desfasurate in 2009.

De la demararea sa in iunie 2009, Computeriada a strans peste 200 de computere casate pe care Blackbox Service & Backup le reconditioneaza si pe care partenerii le distribuie copiilor din familii sarace din toata tara.

Construita pe trei valori fundamentale: de a facilita accesul la tehnologie, de a deschide usile cunoasterii si de a da incredere in sine celor care sunt lipsiti de ele, Computeriada ajuta la crearea unei generatii de copii cu sanse egale la educatie si, pe termen lung, construieste fundatia societatii de maine.

via Georgiana Ilie

sâmbătă, 20 martie 2010

Prevenirea Cancerului prin Sport si Alimentatie

Un seminar ce isi propune sa educe modalitatile de prevenire a cancerului prin sport si o dieta sanatoasa.

Din nefericire cancerul se raspandeste intr-un ritm galopant in toata lumea, noi tipuri sunt identificate de oamenii de stiinta iar industria medicala pare ca bate pasul pe loc in gasirea unei solutii palpabile de prevenire sau tratare a acestor tumori.

Multi jurnalisti si oameni din industria holistica aduc dovezi precum cancerul este un business mamut si ca gasirea unei solutii ar fi catastrofala pentru greii din Farmaceutice ...

Fara sa intram in nicio controversa sau razboi politic, ne dorim sa dezbatem cauzele principale ale aparitiei tomorilor cancerigene, sa identificam modul in care aceste tumori prolifereaza in corp, cum se dezvolta sau mai precis ce le ajuta sa se dezvolte.

In cateva cuvinte mai simple cancerul este un dusman iar daca il intelegem ... desi suna foarte indraznet, il putem preveni!

Cu studii aprofundate in originea si dezvoltarea cancerului, George Bogdan, Fitness Master Trainer la One Fitness, va gazdui acest eveniment si va alinia cele mai puternice arme de lupta impotriva cancerului.

Structura Seminarului
1. Motivatie
2. Cancer definitie si origini
3. Tipuri de Cancer
4. Factorul Genetic
5. Metastaza
6. Sportul si alimentatia in lupta cu cancerul
7. Solutii practice si alimentatia alkalina.

Departe de a veni cu o solutie minune nou aparuta, George va descrie tehnicalitatea prin care sportul si nutritia sanatoasa ne tine departe de acest cosmar real.

Principalul nostru obiectiv este sa impingem oamnenii sa ia controlul asupra sanatatii lor pentru ca daca tu nu iei control nimeni nu o va face pentru tine!

Cu pasiune si cunoastere va asteptam la acest seminar unde ne dorim sa creem noi valori asupra corpului si a sanatatii noastre si sa facem schimbari imediate in viata noastra, corpul nostru... pentru ca avem numai unul, daca masina se strica poti cumpara alta insa nu si un corp nou...

Nu uita ca un om sanatos are 1000 de dorinte pe cand unul bolnav are doar una...

Data: 27.03.2010

Ora: 14:00

Durata: aprox 90 min

Locuri sunt limitate

Inscrierile se fac la receptia clubului

Taxa de participare este de 50 RON.

Seminarul este "OPEN". Nu este obligatoriu sa fiti membru ONE Fitness pentru a participa la acest seminar.

Va asteptam cu drag!

ONE Fitness
Adresa: Bd. Ion Mihalache Nr. 128 - 130, Etaj 2
Sector 1, Bucuresti
Tel/Fax: 021 224 07 04
Tel Mobil: 0724 580 673
E-mail: office@onefitness.ro

Automatul de depozitare a PET-urilor te premiaza!

Arata ca un automat de bauturi racoritoare, dar in care tu vei pune recipientul utilizat, neaparat cu eticheta lipita. Motivul este simplu: automatul citeste codul de bare inscris pe recipient.

In functie de model si de modul de programare, automatul va da la schimb bani sau un bon cu reduceri in magazin.

Gama de automate, in functie de doleantele companiilor, pot colecta:
- doar PET-uri,
- toate tipurile de recipiente, de la doze de aluminiu la sticle si PET-uri si chiar navete intregi, printr-o usa speciala.

In momentul in care primesc PET-urile / dozele, aparatele le preseaza si le taie, pentru a incapea mai bine în saci.

Automatul va fi instalat in scoli, in companii si in hipermarketuri.

via Realitatea.NET

Ziua egala cu noaptea ..

a avut loc astazi, 20 martie, ora 13h44m, reprezentand echinoctiul de primavara.

Aceasta marcheaza inceputul primaverii astronomice in emisfera nordica si al toamnei in emisfera sudica (unde are loc echinoctiul de toamna).

via Observatorul Astronomic

joi, 18 martie 2010

Get FIT for the Summer !



















Detalii aici.

Procedura de obtinere a actului de identitate pentru cetatenii romani aflati temporar in strainatate ..

Cetatenii romani aflati temporar in strainatate isi vor putea obtine actul de identitate, pe baza unei procuri speciale, potrivit unui comunicat de presa al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Info suplimentare la AvocatNet.

23 - 24 martie. PR Forum 2010 ..

la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, va reda tabloul complet al tendintelor si directiilor actuale din sectorul relatiilor publice, cu provocarile, dar si oportunitatile aparute in contextul crizei economice din ultimul an.

23 martie. Doua sesiuni de dezbateri si un set de sase conferinte cu studii de caz, best practices, tehnici actualizate de comunicare corporativa si tactici de valorificare si monitorizare a canalelor online. In plus, in cea de-a treia sesiune, specialistii vor fi provocati sa participe la un brainstorming live de creare adhoc a planului de comunicare pentru una din cele mai importante campanii ecologice demarate in Romania.

24 martie. Training specializat pe strategiile de comunicare utilizate in social media.

PR Forum 2010 va fi un prilej si pentru lansarea ghidului „Public Relations Report”, o publicatie anuala marca Evensys dedicata comunitatii de relatii publice din Romania.

Pentru mai multe detalii puteti consulta http://www.prforum.ro/.

via Comunicate de presa

Fondul de Urgenta - competitie de idei de proiecte ..

Fundația Soros România (FSR) lansează o competiție de idei de proiecte, în cadrul “Fondului de urgență” - un program internațional creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale.

Prin acest program, FSR isi propune sa sprijine cu prioritate intervențiile ce vizează incluziunea sociala a tinerilor si copiilor, precum:
- educația non-formală;
- educația timpurie incluzivă a copiilor proveniți din grupuri dezavantajate;
- reintegrarea și reinserția tinerilor delincvenți în societate;
- sprijinirea și recuperarea copiilor aflați în situații de risc;
- susținerea activităților care răspund nevoilor de socializare ale copiilor;
- activități recreative și culturale pentru copii, cum ar fi: organizarea de tabere de excelență sau tabere sociale pentru copii, programe educaționale de tipul competițiilor sportive, dezbaterilor, workshop-urilor, promovarea voluntariatului în rândul copiilor.

Organizațiile interesate să se înscrie în competiția de idei de proiecte vor completa formularul disponibil pe pagina de internet a Fundatiei Soros și vor primi un număr de înregistrare a documentului.

Ideile de proiecte selectate în această primă etapă vor fi dezvoltate ulterior în proiecte ce vor fi depuse spre evaluare în vederea obținerii unei finanțări.

Finanțarea solicitată în cadrul acestui program poate fi:
- sub 25.000 USD, sau
- peste 25.000 USD

Pentru finanțările sub 25.000 USD, selecția este realizată de către Fundația Soros România, fondul disponibil la acest moment fiind de 175.000 USD.

Pentru finanțările peste 25.000 USD, procedura de evaluare este mai complexă și se realizează atât de către Fundația Soros România, cât și de către o comisie de evaluare a Open Society Institute (OSI). Inițial, valoarea totală a Fondul de urgență a fost de 100 milioane USD, fondul fiind disponibil până în anul 2011.

Ideile de proiecte vor fi depuse prin completarea formularului online începând cu data de 17 martie 2010, conform principiului “primul venit, primul servit”, neexistând un termen limită.

Mai multe detalii de la FSR.

luni, 15 martie 2010

Mobilitate pentru cei care detin viza de lunga sedere intr-un stat UE ..

Un cetatean dintr-o tara terta, care detine o viza de lunga sedere intr-un stat membru al Uniunii Europen va putea calatori pe teritoriul unui alt Stat Membru pentru o perioada de trei luni, in orice interval de 6 luni, in aceleasi conditii ca si detinatorii unui permis de rezidenta, potrivit unui regulament adoptat, marti, de Parlament.

Detalii la AvocatNet

Viata lui Niculae poate fi sustinuta si de tine ..

Am aflat de povestea lui Niculae Ionescu prin intermediul Andreei. Cruda din pacate pentru Niculae, familia sa si pentru cei apropiati.

"Vineri, 12 februarie 2010, a inceput ca orice zi obisnuita: m-am trezit, am luat micul dejun, mi-am sarutat sotia si fata si am iesit pe usa. Am ajuns la birou, am lucrat pana la ora 15.00, cand m-am invoit de la sefa mea pentru ca aveam o programare la dentist.

Luni, 15 februarie 2010, viata mea era cu totul alta. Eram sub tratament cu citostatice pentru leucemie acuta mieloblastica, intr-un salon din Spitalul Coltea.

Nu va vine sa credeti?"

"Din punct de vedere meteorologic am stabilit ca ziua de luni, 8 februarie 2010, este cea mai urata zi pe care am vazut-o vreodata. Totul fusese invaluit intr-o ceata umeda, iar ploaia se revarsa fara oprire peste nametii de zapada adunati pe parcursul a doua zile si doua nopti. Eram ud la picioare. Si asa am ramas pe parcursul intregii zile. Dar nu asta ma deranja, ci faptul ca fiecare pas pe care-l faceam imi taia rasuflarea. O oboseala nesfarsita pusese stapanire pe mine. Uram statia de metrou pentru ca nu avea scari rulante. Ma simteam de parca aveam 80 de ani si trageam si tubul de oxigen dupa mine. La birou nu m-am mai ridicat de pe scaun pana cand s-a lasat seara. Iar efortul de a ajunge acasa mi s-a parut aproape supraomenesc. Luasem o hotarare: trebuia sa merg sa ma vada un medic. Eram convins ca inima mea e vinovata.

Cand am ajuns acasa mi-am ascuns oboseala sub masca unui zambet. Madalina nu trebuia sa se ingrijoreze. Avea si asa destule pe cap, iar fiica noastra, aflata la varsta adolescentei, presupune mai multa atentie si grija acum decat in perioada copilariei, cand stiam ce face, unde este si cum gandeste.

Dar Madalina m-a ghicit de cum am intrat in casa. Ma cunoaste mai bine decat ma cunosc eu. Asta pentru ca eu sunt barbatul unei singure femei de cand aveam 18 ani – sunt barbatul Madalinei. I-am promis ca voi merge sa-mi fac analizele cat de curand.

In urmatoarele zile nu am ajuns la medic, dar am reusit sa-mi fac o radiografie la dinti, pentru ca banuiam ca am o infectie si mai ma gandeam ca si asta imi poate cauza probleme la inima.

Se facuse deja vineri. La ora 15.00 am plecat de la serviciu spre dentist. Urma sa-mi spuna cat ma va costa lucrarea pe care trebuia sa mi-o faca. Madalina ma astepta acolo. Dupa ce am discutat si am stabilit urmatoarea programare, sotia mea i-a spus si dentistei ca sunt foarte obosit in ultima vreme. Ne-a sfatuit sa mergem neaparat la un medic. Nici nu am iesit bine din cabinetul stomatologic, ca Madalina a inceput sa insiste sa mergem chiar atunci sa ma vada cineva. Eram obosit, asa ca nu m-am opus. Am ajuns la un spital particular de pe Grivitei, la camera de garda. Dupa cateva analize facute pe loc am aflat ca era ceva in neregula: viteza de coagulare a sangelui – 20 de minute. Mi-am sunat prietenii si am decis sa merg la sectia de Hematologie a Spitalului Coltea. M-au internat chiar in acea seara, dupa ce mi-au recoltat noi probe de sange.

Sambata , 13 februarie 2010. Eu nu am lesinat niciodata. Eu nu am plans niciodata. Pana in aceasta zi, la orele 11.00 cand am aflat diagnosticul: “leucemie acuta mieloblastica”

A fost cea mai urata zi din viata mea, dar nu din punct de vedere meteorologic.

Aceasta e povestea mea. Inceputul noii mele vieti.

Mi s-a spus ca trebuie sa scriu aceasta poveste. Ca fara ea nu se poate. Toti prietenii m-au batut la cap cu asta. “E pentru oamenii care nu te cunosc. Doar aceasta poveste ii poate face sa-si dea seama prin ce treci si sa-i convinga sa-ti fie alaturi”. Si m-am intrebat cum se face asta. Cum se poate scrie povestea care iti salveaza viata? Habar n-am. Mie imi place matematica.

Problema: Intr-un spital au fost internati intr-o zi 19 pacienti. Primii doi aveau hepatita, cei cu probleme de inima au fost de opt ori mai multi decat cei cu hepatita, iar restul au fost diagnosticati cu leucemie. Cati pacienti cu leucemie au fost internati?

Rezolvare: un singur pacient cu leucemie si acela eram EU.

Eu am fost cel din acea zi si din acel spital, eu, cel care ma “adun” acum unui sir de vieti ce merita sa fie salvate. Cum pot sa-mi pledez cauza, ce argumente pot avea eu care sa-i convinga pe ceilalti sa-mi fie alaturi? Si ma gandesc, si ma gandesc…IUBESC VIATA SI VOI LUPTA PENTRU EA. E TOT CE MI-A RAMAS DE FACUT!"

Concret, operatia de transplant medular, sustinuta de un tratament citostatic adecvat, este singura lui sansa de vindecare.

ING Bank sprijina campania lui Nic prin deschiderea urmatoarelor conturi pentru donatii:
cont RON: RO97INGB0000999901847209
cont EURO: RO47INGB0000999901847236
cont USD: RO74INGB0000999901847235

cod SWIFT: INBGROBU

titular: Niculae Ionescu

Poti dona:
- online prin Paypal,
- printr-un simplu telefon via Romtelecom Romania:
0900.900.572 - pentru 2 euro
0900.900.570 - pentru 5 euro

Informatii suplimentare la http://niculae-ionescu.blogspot.com/

duminică, 14 martie 2010

Persoanele impozabile pot ajusta TVA-ul intr-un decont ulterior.

Incepand cu 1 ianuarie 2010, persoanele impozabile care nu au solicitat inregistrarea in scopuri de TVA, in termenul prevazut de lege, au dreptul sa ajusteze TVA in primul decont depus dupa inregistrare sau intr-un decont ulterior.

Aceasta se intampla indiferent daca au facut sau nu obiectul controlului organelor fiscale, potrivit modificarilor aduse normelor metodologice de aplicare a Titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, prin Hotararea Guvernului nr. 1620/2009.

Info suplimentare la Avocatnet.

joi, 11 martie 2010

TROCATHLON, primul targ de articole sportive folosite ..

Ai echipament sportiv in stare buna de care vrei sa scapi?

Intre 18-28 martie poti face asta la Trocathlon, primul targ cu articole sportive folosite.

Vino cu produsul la Decathlon (bicicleta, role, caiac, racheta, undita, material fitness), participa la Trocathlon, iar daca se vinde primesti un voucher cu care iti achizitionezi unul nou.

Comisionul este 0.

via Decathlon Romania

miercuri, 10 martie 2010

11 -13 martie 2010. Conferinta Nationala a Pacientilor ..

va avea loc la Institutul National de Statistica din Bucuresti, event organizat de Sanatatea Media Group.

Inscrierile se pot face online aici, intrarea fiind libera in limita locurilor disponibile.

Sub sloganul „Comunicare pentru sanatate. Sanatate pentru pacienti”, conferinta va fi structurata dpdv tematic:

11 martie 2010. Sesiuni de comunicare pe subiecte generale de sanatate publica, desfasurate sub tema „Conditia pacientului roman”:
- Problemele pacientului roman;
- Drepturile si obligatiile pacientului;
- Accesul la serviciile medicale;
- Sistemul public al asigurarilor de sanatate din RO;
- Sistemul privat al asigurarilor de sanatate din RO;
- Accesul la medicamentele compensate si gratuite;
- Reglementarea sistemului de sanatate RO;
- Medicina de urgenta;
- Rolul medicului de familie in gestionarea relatiei medic-pacient;
- Siguranta pacientului;
- Malpraxisul.

In data de 11 martie va avea loc prima Conferinta a Asociatiei Nationale de Somnologie, cu sprijinul Societatii Romane de Pneumologie.

12 - 13 martie 2010. Sesiuni de comunicare pe afectiuni specifice.
- Managementul bolilor cronice;
- Bolile cardiovasculare (hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica);
- Afectiunile pulmonare (tuberculoza, bronhopneumopatia cronica obstructiva - BPOC);
- Afectiunile digestive si cele metabolice;
- Cancerul;
- Hepatita;
- Osteoporoza;
- Bolile cu transmitere sexuala;
- Bolile rare.

La prima Conferinta Nationala de Oncologie Pediatrica din RO, organizata in parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L. vor fi dezbatute urmatoarele teme:
- Prevenirea cancerului;
- Depistarea precoce a cancerului;
- Medicamente de lupta impotriva cancerului;
- Solutii alternative de lupta impotriva cancerului;
- Progrese in terapia cancerului;
- Accesul pacientilor la tratamente in strainatate;
- Rolul asociatiei de pacienti in sprijinul persoanelor diagnosticate cu cancer.

Info suplimentare la http://infopacienti.sanatateatv.ro/

PrePay Suporter de 5 stele ..

Respectiv F.C. Dinamo Bucuresti, F.C. Brasov, Universitatea Cluj, Universitatea Craiova si Politehnica Iasi.

PrePay Suporter este un produs original, creat special pentru microbistii autohtoni.

Fie ca esti deja client Orange PrePay sau activezi acum cartela SIM, te poti inscrie in programul PrePay suporter. Este suficient sa trimiti un SMS gratuit cu numele echipei favorite la 321. Vei primi direct pe telefonul tau mobil notificari prin SMS cu informatii despre scor, marcatori, cartonase rosii din meciurile echipei tale. Tariful pentru fiecare SMS primit cu informatii este 5 centi.

Reincarca-ti oricand cartela cu minimum 7 EUR si 30 de zile ai:
- 10 mesaje scrise nationale la fiecare gol inscris de echipa,
- credit bonus in retea pentru fiecare victorie,
- 5 MB trafic de internet,
- 50% reducere pentru apelurile catre alti membri PrePay suporter,
- stiri si interviuri in exclusivitate pe telefonul mobil.

Sursa: Comunicate de Presa

marți, 9 martie 2010

Seria de webinarii dedicate comertului electronic va reincepe joi, 11 martie.

Primul webinar, WebSell-1 - introducere in comertul online, este "platit la sfarsit daca esti multumit".

Pentru mai multe detalii click pe bannerul alaturat.

Sursa: Liviu Taloi

sâmbătă, 6 martie 2010

Men’s Health, trust me, is back!

Revista, care exista de aprox. 5 ani pe piata autohtona, si-a schimbat doar trustul, performand acum la Attica Media.

Stirea am aflat-o de la Serban Damian, colaboratorul extern al echipei editoriale, care prezinta in numarul din martie "un articol despre antrenamentul “spartan” al lui Andy Whitfield, actorul principal dintr-un serial ce probabil va ajunge si pe la noi “Spartacus: Blood and Sand”. Gasiti si un poster cu exercitiile ce compun acest program de antrenament si va invit sa il testati."

Thracia. Un joc facut de Romani pentru Romani.



http://thracia.ro/

joi, 4 martie 2010

Vrei sa afli daca angajatorul ti-a virat banii de pensie?

Din ciclul "Controlul tau asupra angajatorului", oricine care a contribuit la pensia privata obligatorie (Pilonul II) poate verifica usor pe net acest fapt.

Accesand http://www.apapr.ro/verifica-ti-pensia-privata.html, vei afla situatia contului personal de pensie privata, istoricul contributiilor si alte informatii.

APAPR = Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

Rambursarea TVA-ului se va face dupa o noua procedura!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aprobat, prin Ordinul nr. 263/2010 o noua procedura pentru solutionarea deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare.

Procedura se aplica incepand cu deconturile aferente lunii februarie 2010.

Amanunte la AvocatNet.

S-a lansat sesiunea 2010 - 2012 a Programului CANTEMIR ..

program de cofinanţare al Institutului Cultural Român pentru acţiuni şi proiecte culturale desfăşurate în străinătate.

Obiectivele Programului CANTEMIR sunt creşterea vizibilităţii şi accesibilităţii culturii române pe pieţele străine şi încurajarea cooperării culturale la nivel internaţional.

Programul se adresează organizaţiilor din România şi din străinătate, precum şi artiştilor români (numai în cadrul SECŢIUNII FESTIVAL), singuri sau ca parte a unui grup artistic.

Proiectele se pot încadra în trei secţiuni diferite, fiecare dintre acestea având obiective şi priorităţi de finanţare specifice:
SECŢIUNEA I – FESTIVAL/Culture by Request
SECŢIUNEA II – PROMOVARE/Culture to Go
SECŢIUNEA III – COOPERARE/Culture to Share

DOMENII ARTISTICE
Proiectele se pot înscrie într-unul sau mai multe dintre următoarele domenii: literatură, arte vizuale, arhitectură şi design, teatru, muzică, dans, film sau patrimoniu cultural.

BUGETUL TOTAL multianual alocat finanţării acţiunilor şi proiectelor culturale prin Programul CANTEMIR, sesiunea 2010 – 2012, este de 5.532.440 RON/1.286.614 EUR din care:
în 2010 – maximum 3.320.000 RON/772.093 EUR;
în 2011 – maximum 1.569.800 RON/365.070 EUR;
în 2012 – maximum 642.640 RON/149.451 EUR.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE A PROIECTELOR
Pentru SECŢIUNILE PROMOVARE şi COOPERARE
Activităţile proiectului pentru care se solicită finanţarea se pot desfăşura astfel:
a) pot începe la 15 iunie 2010 şi se pot finaliza până la 31 decembrie 2010;
b) pot începe la 15 iunie 2010 şi se pot finaliza până la 31 decembrie 2011;
c) pot începe la 15 iunie 2010 şi se pot finaliza până la 15 iunie 2012.

Pentru SECŢIUNEA FESTIVAL
Activităţile proiectului pentru care se solicită finanţarea se pot desfăşura în perioada 26 martie – 31 decembrie 2010.

TERMENE LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA PROIECTELOR
Pentru SECŢIUNILE PROMOVARE şi COOPERARE – 26 martie 2010.
Pentru SECŢIUNEA FESTIVAL – cu minimum 30 de zile înainte de data participării la festival, dar nu mai târziu de 15 noiembrie 2010.

Dosarul de aplicaţie poate fi depus la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti, Aleea Alexandru, nr. 38, sector 1, între orele 10:00 – 16:00, sau poate fi transmis prin poştă/curier la adresa menţionată, cu confirmare de primire.

VALOAREA MAXIMĂ A FINANŢĂRII
Pentru Secţiunile PROMOVARE şi COOPERARE
1. 172.000 RON/40.000 EUR per proiect – pentru proiectele care se desfăşoară oricând între 15 iunie 2010 şi 31 decembrie 2010.

2. 344.000 RON/80.000 EUR per proiect – pentru proiectele care se desfăşoară oricând între 15 iunie 2010 şi 31 decembrie 2011.

Valoarea totală a finanţării trebuie eşalonată pe ani bugetari şi nu poate să depăşească suma maximă de 172.000 RON/40.000 EUR (1 RON = 4,3 RON) per an financiar.

3. 516.000 RON/120.000 EUR per proiect – pentru proiectele care se desfăşoară oricând între 15 iunie 2010 şi 15 iunie 2012.

Valoarea totală a finanţării trebuie eşalonată pe ani bugetari şi nu poate să depăşească suma maximă de 172.000 RON/40.000 EUR (1 RON = 4,3 RON) per an financiar.

Pentru Secţiunea FESTIVAL
Valoarea maximă a finanţării care se poate acorda unui proiect este de 25.000 RON.

Valoarea finanţării este condiţionată de aprobarea, prin legea bugetului de stat, a bugetului anual al Institutului Cultural Român.

Finanţarea nerambursabilă nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit.

COFINANŢARE
Finanţarea nerambursabilă se acordă pe principiul cofinanţării cheltuielilor eligibile ale proiectului de către solicitant, din surse proprii sau atrase, în numerar şi/sau în natură, în procent de minimum 10% din valoarea finanţării acordate de ICR.

DATE DE CONTACT
Regulamentele celor trei secţiuni, precum şi documentele aferente acestora pot fi consultate şi descărcate de pe pagina de internet a programului – http://www.programulcantemir.ro/.

Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta la numerele de telefon +40317100639 / +40317100618 sau ne puteţi scrie la adresa cantemir@icr.ro.

via Laura Husti-Radulet

marți, 2 martie 2010

Despagubirile RCA vor fi platite de asiguratori in cel mult 10 zile!

- Firmele de asigurare sunt obligate sa efectueze plata daunelor RCA, in cel mult 10 zile, de la data depunerii documentelor;
- Asiguratii au posibilitatea de a solicita despagubirile la valoarea preturilor practicate de unitatile de specialitate,
sunt doar doua din modificarille aduse Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA).

Aceste norme au fost rectificate prin Ordinul CSA 2/2010 pentru modificarea Normelor privind asigurarea RCA care a fost publicat in MO 124 / 24.02.2010.

CSA = Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Info suplimentare despre norme la AvocatNet

05-07 martie. Targul Imobiliar PROJECT EXPO ..

de la Palatul Copiilor din Bucuresti va stabili tendintele pe piata la inceput de primavara si isi asteapta vizitatorii in cele trei zile de show imobiliar.

Varietatea ofertelor imobiliare este tema centrala a Targului Imobiliar PROJECT EXPO. Se vor regasi oferte ce se pliaza si pe cele mai reduse bugete, dar si oferte ce se adreseaza segmentului de lux, acoperindu-se astfel intreaga paleta de nevoi a consumatorilor.

Ca si noutate, publicul va avea acces la oferte foarte avantajoase ce aduc in prim plan terenuri localizate in apropierea Bucurestiului, dar si in zone turistice din tara.

Targul Imobiliar PROJECT EXPO va oferi in acest sens cele mai bune solutii atat pentru persoanele ce doresc sa achizitioneze apartamente “la cheie”, dar si pentru persoanele care doresc sa-si construiasca o casa.

Deschiderea sezonului imobiliar cu prima editie din perioda 05 - 07 martie a Targului Imobiliar PROJECT EXPO va continua cu evenimentele din perioada 7 - 9 mai, 3 - 5 septembrie si 19 - 21 noiembrie.

via Comunicate de Presa

Periferia Bucurestiului - intre resedinta de lux si ghetou.

Miercuri, 03 martie 2010, începând cu ora 19:00, la mansarda librăriei Cărturești, în dezbaterea publică “Periferia Bucureștiului – între reședință de lux și ghetou” inventariem și analizăm toate fețele periferiei bucureștene și relația ei cu restul urbei.

Sprijin în clarificare vom primi de la Simona Rădoi (blogger, Prelungirea Ferentari), Angelica Stan (arhitect urbanist), Lorin Niculae (arhitect), Adrian Schiop (antropolog).

Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului “Transfer. Urban. Antropologii” desfășurat de Fundația Soros România și Fundația Cărturești pe tot parcursul anului 2010.

Informatii se gasesc pe pagina de internet a Fundatiei.

luni, 1 martie 2010

Certificarea declaratiilor fiscale are in sfarsit norme de aplicare ..

Din 2010, toate declaratiile fiscale vor fi certificate de un consultant fiscal chiar daca acestea au fost intocmite sau verificate, in prealabil, de un expert contabil.

Dupa numai 2 luni de la intrarea in vigoare a acestei ordonante, apar si normele care se aplica pentru certificarea declaratiilor fiscale anuale aferente anului 2009, care se depun la organele fiscale in anul 2010.

Cadoul este oferit din partea Camerei Consultantilor Fiscali (CCF), al carei Ordin CCF 8/2010 a fost publicat in MO 111/18.02.2010.

Consultantul fiscal va emite o nota de certificare care va insoti declaratia anuala de impozit pe profit. In nota de certificare se va mentiona daca certificarea se va face cu rezerve sau fara.

Eu va ofer fara rezerve, prin intermediul AvocatNet, detalii despre activitatea de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice.

Ioana Spahiu a implinit 18 ani pe 22 februarie 2010 ..

In urma licitatiei de carte a Adrianei, am aflat ca Ioana a fost diagnosticata cu cancer pe 15 Ianuarie 2010. A fost operata de urgenta la Spitalul Militar Central Bucuresti si tumoarea a fost extirpata.

Pentru a stopa revenirea acestei cumplite boli, sunt necesare o serie de sedinte de chimioterapie si radioterapie.

Tratamentul Ioanei costa aproximativ 80.000 Euro, un efort material mult prea mare pentru familia unei invatatoare si a unui tata pensionat pe caz de boala, cu diabet zaharat si hipertensiune arteriala.

Doneaza si tu pentru a readuce zambetul pe chipul Ioanei!
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro