viataverdeviu.ro

vineri, 27 februarie 2015

Din 1 martie, regulile de contabilitate in partida simpla se modifica

Persoanele fizice vor conduce contabilitatea in partida simpla dupa noi reguli ce vor intra in vigoare pe 1 martie. Dispozitiile sunt cuprinse in Ordinul MFP nr. 170/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 139 din 24 februarie 2015.

Documentul simplifica actualele reguli de contabilitate in partida simpla si aduce noutati in ceea ce priveste persoanele fizice autorizate.

In primul rand, actul normativ, care va intra in vigoare la 1 martie, stabileste ca reglementarile contabile privind contabilitatea in partida simpla se vor aplica de catre urmatoarele categorii de contribuabili:
  • persoanele fizice si asocierilor fara persoanalitate juridice, ale caror venituri sunt supuse impozitului pe venit in conformitate cu Codul fiscal, al caror venit net anual este determinat in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, fiind obtinut din urmatoarele surse:
  • activitati independente;
  • cedarea folosintei bunurilor;
  • activitati agricole, silvicultura si piscicultura.
  • persoanele sau entitatile care, prin actul normativ de infiintare, prin legi speciale sau prin alte acte normative, au obligatia tinerii contabilitatii in partida simpla, cu exceptia persoanelor juridice fara scop patrimonial.

PFA vor putea opta pentru contabilitatea in partida dubla
Conform noilor dispozitii, persoanele fizice autorizate vor fi obligate sa conduca contabilitatea in partida simpla (bazata pe regulile contabilitatii de trezorerie – incasari si plati) la fel ca si pana acum sau vor putea opta pentru contabilitatea in partida dubla(bazata pe regulile contabilitatii de angajamente). Exceptie de la aceasta regula vor face doar cei in al caror act normativ de infiintare exista prevederi exprese privind tinerea contabilitatii in partida simpla, se mentioneaza in actul normativ.

Posibilitatea ca PFA sa conduca contabilitatea in partida dubla a fost introdusa inca din 1 ianuarie in Legea contabilitatii nr. 82/1991 prin OUG nr. 79/2014, iar acum acum Ordinul MFP nr. 170/2015 vine sa puna in practica aceasta masura.

Astfel, ordinul citat prevede ca persoanele care vor opta pentru contabilitatea in partida dubla vor organiza si conduce contabilitatea proprie in baza reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, in vigoare, pana la nivel de balanta de verificare, fara a intocmi situatii financiare anuale.

De asemenea, persoanele fizice care tin contabilitatea in partida simpla vor putea trece la conducerea contabilitatii in partida dubla de la inceputul exercitiului financiar ulterior celui in care au decis aceasta trecere.

Contabilitatea in partida simpla, mai putin complicata
Dispozitiile care se vor aplica din 1 martie vor simplifica actualele reguli pentru conducerea evidentei contabile in partida simpla. In acest sens, cele doua registre utilizate la conducerea contabilitatii in partida simpla, Registrul-jurnal de incasari si plati si, respectiv Registrul-inventar se vor modifica.

Astfel, normele de intocmire si utilizare a Registrului-jurnal de incasari si plati vor cuprinde, spre deosebire de cele actuale, continutul incasarilor si continutul platilor aferente operatiunilor desfasurate.

Sportul si nevoile organismului cand facem efort

Miscarea este un element esential pentru sanatatea noastra, iar practicarea unui sport organizat, constient si constant ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si in forma. Inscrierea la o sala de sport reprezinta un pas important, atunci cand ne dorim sa facem o schimbare in beneficiul sanatatii noastre. Acest lucru insa nu-i intotdeauna suficient. Entuziasmul de inceput poate scadea la fel de rapid cum a si venit, iar in spatele acestei realitati nu sta doar o lipsa de motivatie si niste rezultate care intarzie sa apara. Efortul sustinut actioneaza asupra intregului tau corp, producand anumite modificari, care intr-o prima etapa, ne pot face sa renuntam la miscare. Solutia este sa incercati doar sa va intelegeti corpul si sa-i oferiti resursele necesare care sa va sustina atunci cand faceti sport.

Pentru a executa diversele miscari, corpul nostru implica muschii. Exercitiile pe care le facem la sala, solicita mai intens muschii, in consecinta acestia folosec mai multa energie din rezervele de glucoza (zahar) pe care le-a inmagazinat, dar si adenozin trifosfat (ATP). Dupa ce consuma rezervele de glucoza si ATP, corpul are nevoie de mai mult oxigen pentru a produce ATP, de aceea o cantitate mai mare de sange este transportata catre muschi pentru a face fata acestei nevoi. In lipsa oxigenului are loc eliberarea acidului lactic, substanta responsabila de instalarea febrei musculare dupa finalizarea antrenamentului.

În timpul efortului, nevoia de oxigen a organismului creste de aproximativ 15 ori. Activitatea plamanilor se accelereaza, intensificandu-se ritmul respiratiei care va creste pana cand musculatura respiratorie atinge un grad maxim al capacitatii sale functionale. Diafragma este muschiul care are cel mai mult de suferit din cauza respiratiei accelerate. De aceea in timpul antrenamentelor poate aparea o durere la nivelul acesteia. Respiratia profunda si exercitiile de incalzire, pot atenua acest disconfort.

Cand depuneti efort, inima incearca sa asigure o cantitate mai mare de oxigen muschilor, pompand mai mult sange catre acestia. Astfel se explica pulsul ridicat in timpul exercitiilor la sala. Din cauza faptului ca circulatia sangvina este directionata catre muschi, intreg sistemul digestiv are de suferit. De aceea dupa sedinta de antrenament, s-ar putea sa simtiti o senzatie de balonare, crampe si dureri la nivelul intestinelor.

Circulatia intesa a sangelui, iriga mult mai bine creierul. In timpul antrenamentului, celulele creierului functioneaza mult mai bine, de aceea ajungem sa ne concentram usor si avem o stare de spirit foarte buna. Daca observati ca incepeti sa cascati cand faceti efort, nu va ingrijorati. Este un fenomen normal. Specialistii care au studiat reflexul cascatului in timpul exercitiillor fizice sunt de parere ca prin cascat, organismul incearca sa obtina o cantitate mai mare de oxigen, fiind totodata un mecanism de racire a creierului.

Rinichii sunt o alta pereche de organe solicitate atunci cand faceti miscare. Odata cu cresterea efortului, se accelereaza ritmul cu care rinichii filtreaza sangele. Dupa un antrenament intens, rinichii filtreaza un nivel mai mare de proteine in urina si asigura o mai buna absorbtie a apei la nivel celular. Prin acest proces, rinichii incearca sa compenseze pierderile de lichide din transpiratie.

Si glanda suprarenala se mobilizeaza. Aceasta elimina o cantitate mai mare de cortizol si adrenalina. Cortizolul ajuta corpul sa transforme combustibilul inmagazinat in energie, in timp ce adrenalina contribuie la accelerarea batailor inimii si implicit la o mai buna circulatie a sangelui.

Pe masura ce crestem ritmul, corpul nostru, ca orice motor, se supraincalzeste. Pentru a se raci, vasele de la nivelul pielii se dilata si creste fluxul sangvin pe toata suprafata acesteia. Caldura se distribuie prin piele, se disperseaza in aer, iar corpul se raceste. Acelasi lucru se intampla si la nivelul fetei. Capilarele se dilata, elimina caldura, iar fata se inroseste din cauza acestui fenomen.

Daca ati decis sa faceti sport, apelati la un specialist care sa va ghideze. Articulatiile sunt cele care ne sustin miscarea, de aceea este bine sa executati corect exercitiile, supravegheati de un antrenor.

Va astept la miscare !
Fitness after 40

Iata cel mai bun sfat in situatia in care sunteti interesati sa achizitionati terenuri agricole ..

Valeriu Tabără: Este o crimă să aplici fertilizant fără o analiză a solului. Carențele de fosfor, cunoscute de autorități, dar nu se face nimic

Invitat în cadrul conferinței “Împreună avem grijă de plantă dar și de sol” organizată de Timac Agro România, fostul minstru al agriculturii, Valeriu Tabără și-a exprimat nemulțumirea referitoare la modul în care autoritățile abilitate abordează problema solului.

“În ultima perioadă ne-am concentrat atenția doar pe atragerea banilor europeni în agricultură și am neglijat cea mai importantă resursă pusă la dispoziția agricultorilor în mod natural: pământul. Încă din 1995, când ocupam funcția de ministru al Agriculturii era foarte bine cunoscută, la nivel de minister, problema fosforului. Se pare că nici la 20 de ani de atunci, problema nu a fost remediată. Dimpotrivă, este bine cunoscut faptul că solul, pe lângă lipsa de fosfor, se confruntă și cu alte carențe”, a vorbit profesorul Valeriu Tabără, despre lipsa unei strategii care să permită protejarea solului.

Aplicăm îngrășăminte fără fundament
În ceea ce privește administrarea de fertilizanți la hectar, nu doar că suntem codașii Europei, dar și această cantitate pe care fermierii români o adminstrează terenului agricol nu este fundamentată pe niște analize de sol.

“Utilizăm de 5 ori mai puține îngrășăminte la hectar, față de media europeană. Este rușinos. Ne lăudăm că avem cea mai frunoasă țară, cele mai fertile terenuri arabile, dar nu știm cum să le valorificăm în mod eficient. Este o crimă, nu doar pentru sol, dar și pentru buzunarul fermierului să aplici îngrășăminte fără ca măcar să îți faci o analiza simplă de sol, pentru a vedea în mod clar ce îți lipsește și cum poți corecta”, a vorbit fostul ministru despre modul irațional în care fermierii români aplică fertilizanți.

pH-ul solului a scăzut în unele zone la 4-6
Tabără atrage atenția asupra faptului că în zona Curtici, cernoziomul de acolo are un pH cuprins între 4 și 6, ceea ce face ca fosofrul să fie aproape inaccesibil plantei.

“Este foarte dificil de apreciat ce se va întâmpla pe mai departe, un lucru este sigur pământul nu va reveni la parametrii normali de unul singur, trebuie ajutat. România nu are nevoie de nu știu ce sisteme de drone sau nu stiu ce bivoli de apă! În acest moment, țara noastră are nevoie de o strategie clară și bine fundamentată care să ofere soluții pentru o mai bună adminstrare a solului. Pământul nu este averea unui om, este averea statului român, este ceea ce lăsăm moștenire celor ce vor veni după noi. Nu ne putem bate joc de sol, trebuie să avem grijă de el și să-l păstrăm exact așa cum l-am primit și noi”, a vorbit Valeriu Tabără despre necesitatea formulării unei strategi clare de protecție a solului.

În sprijinul ideiilor sale, fostul ministru al agriculturii a oferit un singur exemplu: deși francezi cultivă o suprafață de 1,6 milioane de hectare cu porumb și noi cultivăm peste 2,4 milioane de hectare, nu reușim nici cu acest plus de suprafață, măcar să îi ajungem ca și producție. Motivul este evident lipsa aplicării raționale a îngrășămintelor.

Nu facem analize de sol
“Fermierii români stau foarte prost nu doar în ceea ce privește echiparea tehnologică, ci și la educație. Astfel că aplică îngrășăminte cu nemiluita fără ca măcar să știm dacă solul nostru are nevoie de acel element sau complex de elemente. România a pierdut peste 4 milioane de euro cu studii inutile. Nici în acest moment noi nu avem o situație clară în ceeea ce privește solul, cum a evoluat, ce schimbări au apărut. Dacă nu cunoaștem nici măcar ce probleme avem cum să le combatem. Este inutil să vă spun că atât francezi cât și germanii sau alți fermieri din Uniunea Europeană nici măcar nu se suie în tractor până nu au trecut pe calculatorul utilajului cartografierea terenului ce urmează să fie fertilizat. La ei totul se face fundamentat pe niște studii ale terenului agricol, la noi totul se face după ureche”, a vorbit profesorul despre modul în care agricultorii români aplică îngrășămintele.

România nu trebuie să facă jocul UE
Înainte de a asculta de regulile Uniunii Europene, profesorul Valeriu Tabără apreciază că România trebuie să aibă în vedere nevoile naționale și problematica internă. “România trebuie să înceteze să mai joace așa cum îi cântă UE. Cum să scoți din circuit terenuri agricole fără să ai nici un fel de fundament. Noi avem nevoie, pe lângă terenul cultivat acum, să bagăm în circuitul agricol, cel puțin 2 milioane de hectare pentru a ne putea asigura independența alimentară. Avem atât teren agricol și totuși importăm din UE aproape tot ce consumăm. Oare noi chiar nu suntem capabili să ne asigurăm independența alimentară?”, a încheiat prof. univ.dr. Valeriu Tabără prezentare pe care a făcut-o în fața a circa 80 de fermieri și reprezentanți din presă prezenți la evenimentul organizat de Timac Agro România.

Sursa: Agrointel

Tinzi (te indrepti) spre o viata sanatoasa? Aplica sfatul lui Geo ..


Geo Bogdan

Durerile de spate...studii arata ca 9 din 10 oameni,sedentari sau activi sufera de o forma de leziune intravertebrala,este probabil cea mai intalnita afectiune sau "boala secolului" cum a fost catalogata de jurnalul american de medicina.

Intrebarea se pune..de ce? Ce se intampla cu corpul nostru si de ce toate aceste afectiuni revolva in jurul spatelui lombar..?
Raspunsul este simplu,platim tribut gravitatiei pamantului,iar centrul corpului in special in discurile si vertebrele lombare(L234)intalnesc cele mai mari forte si presiuni in raport cu BMI-ul (indicele de masa corporala) si Gravitatia,iar cand aceste presiuni se exercita asupra unei posturi deficiente sau al unui abdomen/lombar slab...intervin degenerari graduale ale discurilor si vertebrelor.
De multe ori aceste degenerari/presiuni afecteaza nervul sciatic,cel mai abundent nerv din jurul vertebrelor lombare si se manifesta cu o durere care coboara in jos pe picior...aceste simptome neidentificate si tratate pot duce la complicatii grave si chiar interventii chirurgicale complicate...

Ce e de facut atunci...?

Este bine stiut ca practica de pilates si yoga ajuta enorm la echilibrarea biomecanica a corpului si,reducerea presiunii intravertebrale prin stretching si core control insa....e de ajuns sa te poti VINDECA doar prin aceste practici....? Raspunsul este NU.
Sa nu fiu inteles gresit...Pilates si Yoga sunt fenomenale si au rezultate documentate si parafate de stiinta medical sportiva...insa problema FUNDAMENTALA ramane...capacitatea corpului de a sustine postura corecta si intreaga coloana vertebrala...mai simplu spus....daca ai corpul slab...pilates si yoga nu sunt de ajuns...

deci....ce facem??

Raspunsul este foarte simplu....INDREPTARI!! Este probabil cel mai tare exercitiu de pe planeta,executate corect si supravizate de un antrenor personal bun,acest exercitiu iti va face un spate de fier capabil sa iti sustina colana si postura...iti va construi un centru incredibil de puternic si va influenta productia de HGH( hormon uman de crestere)
Daca le combini cu practica de Pilates si Yoga...iti vei vindeca spatele!

Ne vedem la sala..

G

Curs online: Reducerea taxelor si impozitelor pentru liber profesionisti si detinatori de afaceri

Participa online la cursul GRATUIT "Reducerea taxelor si impozitelor pentru liber profesionisti si detinatori de afaceri"

Cursul este oferit de Luca Dezmir, autorul cartii "Manual de Guerilla Fiscala" si realizat de catre invitatii sai speciali Adrian Benta, Lucian Tatu si Horatiu Sasu.

Ma inscriu la cursul GRATUIT

Participa la cursul gratuit si poti castiga o participare la cursul PREMIUM
Organizatorul cursului ofera 3 participari gratuite la varianta de curs PREMIUM de sase saptamani ("Firma cu impozite zero in Romania"), prin tragere la sorti din toti participantii la cursul gratuit.

Ce trebuie sa faci?
1. inscrie-te la cursul gratuit.
2. da un Like paginii de FB ”Guerilla fiscala”.

Cand se anunta castigatorul?
Castigatorul va fi anuntat Luni, 2 martie, prin email.



De duminica, comerciantii sunt obligati sa afiseze un anunt de atentionare a clientilor.

Comerciantii sunt obligati din 1 martie sa afiseze, langa casele de marcat, un anunt prin care sa-i atentioneze pe clienti ca, in cazul in care nu primesc bon fiscal, au dreptul sa beneficize de produsul cumparat fara sa-l plateasca.

Modelul anuntului a fost aprobat printr-un act normativ recent intrat in vigoare si care prevede ca documentul poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor.

Insa pe pagina institutiei anuntul nu exista intr-un loc vizibil, astfel ca AvocatNet.ro a solicitat Ministerului Finantelor documentul, pe care il puteti descarca din acest articol.

Comerciantii care nu vor afisa anuntul risca amenzi ce pot ajunge la 4.000 de lei.

duminică, 22 februarie 2015

Asigurare obligatorie locuinta 2015: Ce trebuie sa stii despre incheierea politei PAD in acest an.

Proprietarii de locuinte sunt obligati prin lege sa-si asigure casele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, in fiecare an, prin incheierea unei polite. Persoanele care nu respecta aceasta obligatie risca sa primeasca amenzi de pana la 500 de lei.

Contractul de asigurare obligatorie a locuintei se face in baza Legii nr. 260/2008, iar dovada incheierii acestuia se face prin polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD). Mai exact, polita PAD acopera daunele produse caselor ca urmare acutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

De asemenea, odata cu eliberarea politei, proprietarii locuintelor primesc si un certificat de asigurare prin care se poate atesta existenta acesteia. Astfel, in cazul controalelor, asigurarea obligatorie poate fi dovedita ori cu polita PAD, ori cu certificatul de asigurare.

Locuintele asigurate sunt impartite in doua categorii, potrivit Legii nr. 260/2008, in functie de cum sunt construite, astfel:
tip A: constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic;
tip B: constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Astfel, pretul asigurarii si suma asigurata (despagubirea in caz de dezastru natural) sunt stabilite, la randul lor, in functie de tipul locuintei, dupa cum urmeaza:
pentru casa de tip A, pretul asigurarii este de 20 de euro pe an, in timp ce suma asigurata este de 20.000 de euro;
pentru casa de tip B, pretul asigurarii este de 10 euro pe an, in timp ce suma asigurata este de 10.000 de euro.

Important! Anexele si dependintele care nu sunt legate structural de locuinta asigurata -- cum ar fi garajele, magaziile, grajdurile sau imprejmuirile -- si bunurile din interiorul acesteia nu sunt asigurate. In alta ordine de idei, nu pot fi asigurate impotriva dezastrelor locuintele incluse in clasa I de risc seismic.

Proprietarii de locuinte care nu respecta obligatia incheierii unei asigurari impotriva dezastrelor naturale pot fi sanctionati, de primari sau persoanele imputernicite in acest sens de catre acestia, cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Atentie! Asigurarea obligatorie a locuintei este platita de stat in cazul persoanelor fizice care beneficiaza de ajutor social.

Ce societati sunt autorizate sa incheie polite PAD
Contractul de asigurare obligatorie a caselor se incheie in scris intre Poolul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) si proprietarul locuintei, fiind mijlocit de societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa, se arata in Legea nr. 260/2008.

In prezent, potrivit site-ului PAID, societatile autorizate sa incheie polite PAD sunt:
  1. ABC Asigurari-Reasigurari;
  2. Allianz Tiriac;
  3. Asirom;
  4. Asimed Asigurare-Reasigurare;
  5. Asito Kapital;
  6. Astra Asigurari;
  7. Carpatica Asig;
  8. CertAsig;
  9. City Insurance;
  10. Credit Europe Asigurari;
  11. Euroins;
  12. Eurolife ERB Asigurari;
  13. EximAsig Romania;
  14. Fata Asigurari;
  15. Forte Asigurari;
  16. Garanta Asigurari-Reasigurari;
  17. Generali;
  18. Gothaer Asigurari-Reasigurari;
  19. Grawe Romania;
  20. Groupama;
  21. LIG Insurance;
  22. Omniasig;
  23. Uniqa.
Pentru a evita falsurile, proprietarii de locuinte trebuie sa studieze cu atentie polita PAD, care are o valabilitate de 12 luni si trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente:
  • denumirea/numele si sediul/domiciliul partilor contractante;
  • numele beneficiarului asigurarii;
  • tipul locuintei si adresa acesteia;
  • suma asigurata obligatoriu;
  • prima obligatorie si termenele de plata a acesteia;
  • perioada de valabilitate a contractului de asigurare;
  • numarul si titlul actului normativ in temeiul caruia s-a emis PAD, precum si numarul si data publicarii acestuia in Monitorul Oficial, Partea I.
"PAD va putea fi tiparita de catre PAID sau emisa in sistem electronic de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa ori de catre PAID", este precizat in actul normativ citat.

In situatia in care constructia asigurata isi pierde destinatia de locuinta sau bunul piere din alte cauze decat cele mentionate in asigurare, valabilitatea politei PAD inceteaza.

Important! Pentru a veni in ajutorul proprietarilor de locuinte, PAID a pus la dispozitia acestora o aplicatie online prin care pot fi verificate politele PAD. Aceasta este disponibila AICI.

Ce riscuri sunt acoperite de polita PAD

Atelier de scriere creativă cu Florin Iaru și Marius Chivu - seria 6.

Deadline înscrieri: 10 martie

Atelierul e axat pe proză scurtă.

▶„Atelierul se adresează celor care vor să învețe cum să scrie mai bine, cum să-și descopere și să-și rafineze stilul. Nu va produce scriitori, ci îi va ajuta pe cei care au deja talent să-și îmbunătățească scrisul.” (Marius Chivu)

▶„Ce nu ştie lumea e că scriitorul nu cîntă precum ciocîrlia, aşezîndu-se la birou şi scociorîndu-şi fruntea cu degetul. Dimpotrivă, cunoscîndu-şi limitele şi competenţele, e capabil să inventeze stiluri noi şi să modifice sensul comun al realităţii înconjurătoare.” (Florin Iaru)

▶16 ședințe – 2 ședințe (marți și vineri de la 19:00) de 1h 30+ pe săptămână, fiecare cu câte un antrenor. Cost 800 lei.

▶Feedback edițiile trecute & detalii: http://www.revistadepovestiri.ro/atelierscrierecreativa/

▶ Interviuri:
http://www.revistadepovestiri.ro/interviu-cu-marius-chivu/
http://www.revistadepovestiri.ro/interviu-cu-florin-iaru/

Inscrieri aici.

Trei ebook-uri pe care trebuie să le citești

Luna aceasta au apărut trei ebook-uri (pot fi descărcate gratuit) pe care le recomand oricui lucrează în comunicare și marketing și de asemenea studenților care plănuiesc o carieră în domeniu.

În ordinea apariției, începând cu cea mai recentă:

I. 65 de previziuni care contează în digital marketing, în 2015
Evensys lansat azi, în pregătirea tradiționalului Digital Marketing Forum, un e-book despre tendințele acestui an în marketing digital și mobile, social media, performance marketing, blogging și online publishing.

Peste 60 de oameni cu recunoaștere în mediul online au dat previziunile personale pentru 2015, subliniind ce este esential de aplicat de către oamenii de marketing.

II. 2014 Social Media Recap
Ebook tradițional, excelent scris (se citește ca o carte de aventuri). Adună cronologic principalele evenimente din Comunicare, Digital, Social Media, Tehnologie, autohtone și internaționale. Grafică elaborată, vie. Un ebook semnat Alex Ciucă și Golin.

III. Marketing şi Comunicare pe Facebook în 2015
Un ebook care a depășit 5000 de descărcări într-o săptămână. Scris de Alex Negrea, probabil cel mai cunoscut trainer pe probleme de Facebook.
Stil accesibil, lămuriri utile pentru oricine investește timp și bani în promovarea pe cea mai mare rețea socială.

Link-urile pentru descarcarea acestora direct de la sursa:

Fise fiscale 2015. Cum declari in acest an impozitul retinut pentru fiecare beneficiar de venit?

Declararea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit se face, incepand din 2013, in formularul 205. Declaratia se depune de platitorii de salarii pentru impozitul pe salarii precum si platitorii altor categorii de venituri, acolo unde exista obligatia retinerii la sursa a impozitului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat. In 2015, 28 februarie este intr-o zi de sambata, astfel ca termenul-limita pentru transmiterea declaratiei se amana pana luni, 2 martie.

Formularul 205 poate fi depus si online, spre deosebire de vechile fise fiscale, care puteau fi depuse doar direct la organul fiscal competent in format electronic, pe suport magnetic sau optic.`

Declaratia 205 trebuie depusa la organul fiscal competent, adica la cel la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala.

In cazul sediilor secundare inregistrate ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, declaratia corespunzatoare activitatii sediilor secundare, se depune de contribuabilul care le-a infiintat, pe codul de inregistrare fiscala al acestuia, la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat contribuabilul.

Pentru salariatii care au fost detasati la o alta unitate, declaratia se completeaza de catre unitatea care a incheiat contractele de munca cu acestia.

"In situatia in care plata venitului salarial se face de unitatea la care salariatii au fost detasati, angajatorul care i-a detasat comunica angajatorului la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare salariat, precum si eventualele modificari ale acesteia aparute in cursul anului. Pe baza acestor date unitatea la care salariatii au fost detasati intocmeste statele de salarii, calculeaza impozitul si transmite lunar unitatii de la care au fost detasati informatii privind venitul brut realizat, alte deduceri, venitul baza de calcul, precum si impozitul retinut pentru angajat, in scopul completarii declaratiei", se arata in instructiunile de completare a declaratiei 205.

Concret, cine trebuie sa depuna formularul 205?

Controlul rovinietei: In ce zone sunt amplasate cele 66 de camere video ale CNADNR ..

Soferii care circula cu autoturismele pe reteaua de drumuri nationale a Romaniei fara sa plateasca rovinieta sunt depistati, in principal, prin intermediul camerelor de supraveghere instalate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Din ianuarie, numarul punctelor fixe de control a ajuns la 66, insa zonele in care sunt instalate acestea n-au fost precizate de CNADNR.

Prin urmare, AvocatNet.ro a cerut institutiei o lista cu amplasarea tuturor camerelor video.

Controlul se mai face, de asemenea, si prin intermediul unor puncte mobile sau cu ajutorul personalului autorizat in acest sens.

Soferii care nu achita rovinieta sunt pasibili de amenzi ce ajung pana la 4500 de lei.

Sursa: AvocatNet.ro

MAKE IT ACADEMY, academia profesionistilor in marketing digital, isi redeschide portile pe 7 martie 2015

Make IT Academy te ajuta sa iti dezvolti si sa iti promovezi mai bine afacerea online, sa obtii un job mai bun in domeniul marketingului online si sa cunosti la nivel avansat fiecare metoda de promovare.

Academia contine cursuri de Marketing online, SEO, Social Media, Email Marketing, Google AdWords, Google Analytics, Optimizarea Ratei de Conversie si E-commerce. In cadrul lor se aprofundeaza tehnici de marketing precum Performance marketing, Affiliate marketing si se invata intr-un mod practic notiuni avansate legate de promovarea online.

La sfarsitul Academiei, cursantii cu cele mai bune rezultate vor fi prezentati companiilor mari din IT si marilor magazine online, ca persoane excelent pregatite, capabile sa ocupe pozitii ca Specialist marketing online, SEO, Specialist PPC, Social Media Manager sau Strategist digital.

Cine sustine trainingurileMake It Academy este un produs marca Rezistenta Online ; firma de cursuri de marketing digital, cu activitate de mai bine de 3 ani in predarea de cursuri, prezentate de traineri certificati, intr-un format interactiv, usor de inteles si de implementat.

Cursurile sunt sustinute de traineri practicieni in domeniu, ancorati in realitatile din piata si orientati catre eficienta: Catalina Maruster - 2Parale (Google AdWords), Dragos Dragusin - Marketizator (Google Analytics), Alina Orel - OSEOM (SEO si E-commerce), Andrei Baloleanu - Retargeting (Social Media si Optimizarea Ratei de conversie), Gabriela Ciocan - Gardenpedia (Marketing online si Email marketing).

Absolventii Make It Academy vor primi certificate de absolvire ce atesta obtinerea de cunostinte avansate. Evaluarile se fac prin teste ce contin intrebari similare cu cele din examenele Google, lucru ce ajuta cursantii sa vada cat de aproape sunt si de obtinerea certificarilor internationale.

Cum te poti inscrie
Cursurile MAKE IT ACADEMY incep pe 7 martie 2015 si se vor desfasura in cele 4 weekenduri din luna martie. Pretul academiei este redus de la 3300 de lei la 2650 de lei pentru inscrierile din luna februarie.

Inscrierile se realizeaza pe site-urile Rezistenta Online si Make IT Academy.

Academia se desfasoara doar de 3 ori pe an si numarul de locuri este limitat la 30 de cursanti. Inscrierile au inceput pe 15 februarie si se opresc la atingerea numarului maxim de cursanti sau pe 6 martie.

www.rezistenta-online.ro

Stiai ca poti afla rapid orice te intereseaza din domeniul financiar - bancar?

Intra pe intreb.bancatransilvania.ro si gaseste informatii utile despre conturi, credite, economii si multe altele.

Practic, sunt cele mai intalnite intrebari pe care le-am primit de la clientii nostri.

Asa incat sa stii cat mai multe despre banking.

Daca nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, poti adresa o intrebare, iar aceasta va aparea pe site impreuna cu raspunsul.

Intrebarea ta poate fi utila si altora.
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro